Klaipėdos daugiabutį atakuoja žiurkės | Diena.lt

KLAIPĖDOS DAUGIABUTĮ ATAKUOJA ŽIURKĖS

Vieno Liepų gatvės namo gyventojai neatsigina žiurkių, apsigyvenusių bendrojo naudojimo patalpose. Padarai net nugraužia elektros laidus, tad elektrikus gyventojai kviečia jau periodiškai.

Miesto centrinėje dalyje esantis daugiabutis dar sovietmečiu imtas vadinti ponų namu, nes čia apsigyveno nemažai uostamiestyje žinomų žmonių.

Kad vieną dieną prestižiniu laikytas namas taps žiurkių irštva, niekas net neįtarė.

Pasirodo, gyventojai šiais gyviais skundžiasi jau senokai.

Tai yra reikalavimas.

„Daugiabutyje su komercinėmis patalpomis, bendro naudojimo rūsyje užsiveisė žiurkės. Namo administratorius atsisako valyti bendro naudojimo patalpas, motyvuodamas tuo, kad kai kurie daugiabučio gyventojai nesutinka mokėti už valymą. Problema pranešta 2022 m. lapkričio 17 d., iki šiol yra atsisakoma tvarkyti patalpas, nepaisant to, kad žiurkės suėda elektros laidus. Dėl to tenka periodiškai kviesti elektrikus“, – savivaldybei skundėsi gyventojai.

Žmonės prašė įpareigoti namo prižiūrėtojus imtis priemonių ir tuojau pat valyti bendras daugiabučio patalpas.

Marius Poimanskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis patikino, kad nedelsiant bus išsiųstas raštas su reikalavimu.

„Bus reikalaujama išsivalyti, dezinfekuoti, deratizuoti ir visa kita padaryti. Tai yra reikalavimas“, – pabrėžė M. Poimanskis.

Nemaloniais įspūdžiais savivaldybei skundėsi ir kito rajono gyventojai.

Tauralaukyje, prie tilto per Dangės upę, žmonės aptiko gyvūnų gaišenų.

„Klaipėdos gatvėje, prie tilto dešinėje pusėje, važiuojant Tauralaukio link, prie abiejų pėsčiųjų nulipimo laiptelių yra gyvūnų gaišenos“, – pranešė piliečiai.

Tokioms problemoms spręsti savivaldybė sudariusi sutartį su įmone, kuri privalo surinkti laukinių gyvūnų gaišenas miesto teritorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Katinas to dovui

Katinukai nors ir priėdę bobučių maisto vistiek žudo žiurkes. Toks medžioklės instinktas.

Va,Jums

Bumerangas - Tikrai. Tiek Nužmogėjote,kad atsikratote katinais- į gatvę išmesdami,o kiti,kuriems jų gaila- perka iš paskutinių kapeikų maistą ir tuos nekaltus gyvūnus maitina !!! O Jūs - Net Nepastebit tu vargšų,bet jie jums kliūva !!! Ir dar- Nusilpę katinai- Neįveiks žiurkių, fiziškai.

To Dov.

Jei babulytės tetulytės ir kitos atstovės nešertų katinų - jie eitų žiurkių gaudyti. Dadabar jie persivalgę, maistas pūva lėkštėse. Kur jau jie Jums žiurkę valgys, o dar ją įveikti reikia. :))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS