Klaipėdos grožio įstaigose daugėja pažeidimų | Diena.lt

KLAIPĖDOS GROŽIO ĮSTAIGOSE DAUGĖJA PAŽEIDIMŲ

Uostamiestyje grožio paslaugas teikiančiose įstaigose nemažėja pažeidimų, susijusių su higienos normų nesilaikymu. Specialistai apgailestavo, jog kai kurios kirpyklos ar grožio salonai nesugeba užtikrinti reikiamos tvarkos net ir tada, kai žino apie artėjančius patikrinimus.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Karalienė informavo, kad planiniai periodinės kontrolės patikrinimai pradedami organizuoti kiekvienų metų pabaigoje, kai iš visų objektų pagal nustatytą rizikos balą apžiūrai parenkama apie 35 proc. įstaigų.

Vėliau viešai paskelbiamas jų sąrašas, o salonų ar kirpyklų savininkai apie tikrintojų vizitą gauna įspėjimą.
Klaipėdos visuomenės sveikatos centro 2013 metų duomenimis, grožio paslaugas teikiančių objektų, kuriuose nesilaikoma įrankių dezinfekcijos, sterilizacijos reikalavimų, dalis nuo visų patikrintų grožio paslaugas teikiančių objektų svyravo nuo 0 iki 9,1 proc. Šių metų kovą  tokie objektai sudarė 12 proc.

"Atrodytų, įstaigoms sudaromos visos sąlygos pasiruošti, ištaisyti trūkumus. Joms suteikiame progų pasikonsultuoti, padedame ir raštu, ir telefonu. Mūsų darbo metodai – labai žmogiški: siekiama, kad įmonių, kuriose nesilaikoma įrankių dezinfekcijos, sterilizacijos reikalavimų, būtų kuo mažiau", – kalbėjo D.Karalienė.

Pasak jos, dalis grožio paslaugas teikiančių įmonių stengiasi ir pasitaiso, o kitos, net ir žinodamos apie patikrinimą, nepašalina pažeidimų.

Specialistai pastebėjo, kad dažniausiai kirpyklose, kosmetikos ar grožio salonuose, tatuiruočių kabinetuose nesilaikoma įrankių dezinfekcijos, sterilizacijos reikalavimų, pakartotinai naudojami vienkartiniai įrankiai.

"Dar ne visi paslaugų teikėjai suvokia, kad dėl nesterilių ar nedezinfekuojamų instrumentų gali kilti grėsmė klientų sveikatai", – teigė skyriaus vedėjos pavaduotoja.

D.Karalienė pabrėžė, kad patikrinimai grožio paslaugas teikiančiose įstaigose atliekami ir neįspėjus. Tokios patikros rengiamos, kai Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai gauna gyventojų skundų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nemalonu

Labai stebina, kad Kirpykloje Taikos prospekte priešai Projektavimo institutą niekada nebūna nei muilo nei tualetinio popieriaus tualete, nors salone dirba ne tik kirpėjos, manikiūras atliekamas, bet ir dirba foto meistrai. o juk tiek klientų lankosi! Stebina tokių verslininkų "taupymas" nesilaikant jokios higienos....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS