Klaipėdos kelininkams siūlo skirti didesnes baudas | Diena.lt

KLAIPĖDOS KELININKAMS SIŪLO SKIRTI DIDESNES BAUDAS

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai teigiamai įvertino, kad kelininkams buvo skirtos baudos už jų prastą darbą. Politikų nuomone, sankcijos turėtų būti griežtesnės.

„Savivaldybės administracijos darbuotojai pasielgė principingai ir kelininkams skyrė baudas už prastą darbą. Centrinės miesto gatvės tikrai nebuvo gerai nuvalytos. Verslą reikia auklėti baudomis. Tai geriausias vaistas“, – pabrėžė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad po pirmojo gausesnio sniego savivaldybė kelininkų darbą įvertino prastai. Miesto gatves valančioms įmonėms buvo skirta po 1 tūkst. 600 litų dydžio baudą.

Politikai domėjosi, kad kiek savivaldybė sumoka kelininkams už darbą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, praėjusį sezoną už gatvių valymą sumokėta 1,9 mln. litų.

Išgirdę sumą, kai kurie politikai siūlė griežtinti baudas kelininkams už gatvių valymą.

„Ketvirtus metus dirba, o kasmet žiemos pradžioje kyla problemų“, – teigė A.Vaišvila.

I.Šakalienė pabrėžė, kad baudos kelininkams yra numatytos sutartyse. Jų pakeisti, kol ši nepasibaigs negalima. Vedėja atkreipė dėmesį, kad baudos yra nemažos.

„Bauda už vieną nenuvalytą gatvę siekia 400 litų. Tai tikrai nėra mažai“, – tvirtino vedėja.

Kelininkus ginė komiteto narys Vytautas Lupeika. Jo nuomone, kelininkų bausti nereikėjo.

„Kodėl iš karto skiriamos baudos? Juk visko pasitaiko. Gatvės tikrai nebuvo tokios blogos. Gamtos nenugalėsi“, – dėstė miesto tarybos narys.

Anot I.Šakalienės, baudos kelininkams skiriamos retai, tačiau šį kartą jie tikrai nesusitvarkė su savo darbu.

„Kodėl miestiečiai turi kentėti, kad kažkas neatlieka darbo?“, – klausė vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aris-Vytautui

Baudos kelininkams skiriamos už tai kad kiekvienais metai jie giriasi jog net pačiai baisiausiai žiemai pasiruošta visu 100%,o ji nelaboji kiekvienais metais kelininkus užklumpa netikėtai.Tai jau yra tape liaudies folkloru.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS