Klaipėdos kiemams – pirmasis kąsnis | Diena.lt

KLAIPĖDOS KIEMAMS – PIRMASIS KĄSNIS

Klaipėdos savivaldybė rengiasi ištesėti klaipėdiečiams duotą pažadą.

Pernai kiemų priežiūrą atidavus į pačių gyventojų rankas, sutaupyti pinigai bus atseikėjami kiemų infrastruktūrai gerinti. Pirmoji suplanuotų išleisti pinigų dalis bus skirta apšvietimui ir stovėjimo aikštelėms.

Pinigus padalijo perpus

Šiemet daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programai numatyta 750 tūkst. eurų. Tiek per metus savivaldybė išleisdavo kiemų priežiūrai – valymui, šiukšlių rinkimui, žolės pjovimui.

Minėta suma buvo padalyta į dvi dalis – 50 proc. pinigų viso miesto kiemams turėjo paskirstyti savivaldybės administracija, o likusią pusę – gyventojų bendruomenės.

Vakar Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams pristatyta būtent pirmoji dalis, kuria numatoma, kaip panaudoti 375 tūkst. eurų.

"Mes siūlome du prioritetus – apšvietimo kiemuose ir stovėjimo aikštelių įrengimą, jų praplėtimą", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Taip pat norima tvarkyti kiemų želdynus, šaligatvius. Prie Taikos pr. 97 namo siūloma išardyti betoninę sienelę ir pagražinti aplinką.

"Atsižvelgiant į tai, kad šiandien turime 202 renovuojamus namus, į šią programą, skirtą apšvietimo gerinimui, įtraukėme 18 namų. Čia, žinoma, pakliūva ir kiti namai, nes apšvietimas turi būti įrengtas vientisai. Kalbant apie automobilių statymą, patenka 36 renovuoti namai", – kalbėjo I.Šakalienė.

Tarėsi ir su policija

Koks numatytų darbų poreikis yra visame mieste, kol kas nežinoma. Tai paaiškės, kai bus įvertinti gyventojų pasiūlymai.

Skyriaus vedėja pastebėjo, kad, atrenkant namus, kur žadama įgyvendinti su apšvietimu susijusius projektus, buvo įvertinta, kur dideli gyventojų srautai. Pavyzdžiui, prie mokyklų, darželių, parduotuvų, teritorijų prie požeminių konteinerių.

Taip pat dalis adresų į planą įtraukta ir atsižvelgus į policijos pateiktą informaciją apie kriminogenines zonas.

"Žmonėms trūksta saugumo ir apšvietimo", – apibendrino I.Šakalienė.

Darbai – visame mieste

Teigiama, kad kiemuose įrengiant apšvietimą bus taikomos naujos technologijos.

Pastebima, kad kai kuriuose kiemuose automobilių statymo teritorijos yra suplanuotos aiškiai, o kitur dar prireiks parengti papildomų dokumentų.

I.Šakalienė atkreipė dėmesį, kad savivaldybės administracijos suplanuoti darbai išdėstyti visoje Klaipėdoje, o ne tik kurioje nors vienoje miesto dalyje.

Savivaldybės numatytiems darbams dabar jau bus galima pradėti rengti pirkimo procedūras.

Vertins gyventojų pasiūlymus

Kaip pinigus paskirstys gyventojai, anot I.Šakalienės, kol kas pasakyti sunku, mat šiomis dienomis dar plaukia gyventojų pasiūlymai.

Neatmetama, kad kai kurie darbai gali sutapti su pačios savivaldybės numatytais.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja patikino, kad visi gyventojų pasiūlymai bus peržiūrimi ir įvertinami. I.Šakalienė pabrėžė, kad programa yra tęstinė, todėl tų projektų, kurie gali būti neįgyvendinti šiemet, bus imamasi kitais metais.

Pastebima, kad gyventojai gali ir patys savo sukauptomis lėšomis prisidėti prie jiems reikiamų darbų ir namus tvarkyti bendradarbiaudami su savivaldybe.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vika

Reikalingas apšvietimas ir Minijos g. 130a, 130, 130c ir .... kiemuose bei skveruose, nes apšvietimo šioje zonoje nerasta.

A.v

Tokiais tempais jie 100 metu tvarkys tuos kiemus.

ne kąsnis o kaulas

visame mieste miegamuosiuose rajonuose yra tragiska padėtis, o jie tesugeba kaulą numesti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS