Klaipėdos liberalų kandidatas į merus: reikia dviguba jėga eiti į priekį | Diena.lt

KLAIPĖDOS LIBERALŲ KANDIDATAS Į MERUS: REIKIA DVIGUBA JĖGA EITI Į PRIEKĮ

  • 86

Lietuvos liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius penktadienį paskelbė, kuris jų narys kandidatuos į uostamiesčio merus. 

Vidiniuose partijos rinkimuose kandidatavo dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Seimo narys Simonas Gentvilas.

"Klaipėda keisis. Drąsiai ir veržliai. Ačiū Klaipėdos liberalams už būtinus pokyčius mieste! Geidžiamiausias Lietuvos miestas taps dar labiau geidžiamu!", – po rinkimų savo "Facebook" paskyroje rašė S. Gentvilas.

Iš 90 balsavusiųjų 48 partijos nariai palaikė S.Gentvilą, 42 – V.Grubliauską. Taigi Lietuvos liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus kandidatu mero rinkimuose tapo S.Gentvilas.

"Buvau nuoseklus, daug dirbau su skyriaus nariais, manau, įtikinau. Dabar reikia dviguba jėga eiti į priekį. Sąrašus asmenų, kurie dalyvaus savivaldybių rinkimuose, sudarinėsime lapkritį. Kviesime mūsų sąraše dalyvauti ir nepartinius žmones, būsime atviri. Būtina atsinaujinti, nes ir rinkėjai nori matyti naujus veidus", – dėstė S.Gentvilas.

Ilgus metus liberalų forpostu buvusioje Klaipėdoje liberalai nebesijaučia tokie užtikrinti. Dideliu išbandymu tapo buvusio partijos vadovo Eligijaus Masiulio istorija. Dar vasarą S.Gentvilui iškėlus skyriuje savo kandidatūrą į merus, vienybės partijoje tikrai nepadaugėjo.

Tiesa, S.Gentvilas neprognozavo, kaip apsispręs partija, tačiau tikino, kad tam darbui turįs visą reikiamą patirtį – ir išsilavinimą, gautą užsienyje, ir tarybos nario, ir parlamentaro darbo patirties, turėjęs jis ir savo verslą, žino miesto problemas, čia gimęs ir užaugęs.

Dabartinis meras V.Grubliauskas į konkurenciją partijos viduje žiūrėjo filosofiškai. Pastarąjį kartą kalbėdamas su žurnalistais pabrėžė, kad kuo didesnė konkurencija, tuo didesnis pasirinkimas žmonėms.

Ar mero rinkimuose V.Grubliauskas dalyvaus su kokia nors kita politine jėga, ar savarankiškai, kol kas neaišku. Kai kurių partijų atstovai neslepia, kad norėtų jį vėl matyti mero poste.

Dar ne taip seniai keturias vietas Klaipėdos taryboje turinčios Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos "Valdemaro Tomaševskio blokas" uostamiesčio skyriaus vadovė Tamara Lochankina dienraščiui teigė, jog jos partija palaikys dabartinį Klaipėdos merą V.Grubliauską.

Beje, "valstiečiai" buvo prasitarę, jog jei jų kandidatui nepasiseks, jie remsiantys liberalo S.Gentvilo kandidatūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (86)

MM

Simonai, ok, pradekit eiti pirmyn. Stai nuo ko reikia pradet - ijungti "nedraugu" komentarus Facebook. Kad zmones turetu galimybe pasakyt , ka mano apie jus ir jusu trolinimus

Svaikit, svaikit

o mes pasižiūrėsime kas bus toliau (man atrodo bus ablomas:DDD)

Anonimas

titovas kalejime bus prezedentas,puiku,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS