Klaipėdos ligoninių vadovų konkursuose – kandidatų gausa | Diena.lt

KLAIPĖDOS LIGONINIŲ VADOVŲ KONKURSUOSE – KANDIDATŲ GAUSA

Klaipėdos ligoninių vadovų vieta daug kam atrodo viliojamai. Panašu, kad dabartinių Klaipėdos jūrininkų ir Respublikinės Klaipėdos ligoninių direktorių laukia nuožmi kova dėl galimybės likti savo kėdėse.

Konkursuose – pretendentų gausa

Sveikatos apsaugos ministerija sausio pabaigoje paskelbė konkursus į sau pavaldžių Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorių postus. Konkursuose panoro dalyvauti po šešis kandidatus.

Dėl galimybės likti savo pareigose varžysis ir dabartiniai ligoninių vadovai – Jonas Sąlyga ir Romaldas Sakalauskas.

Daugiau nei prieš penkerius metus analogiškuose konkursuose konkurencija buvo kur kas mažesnė: tuomet laimėjo Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas, nes buvo vienintelis pretendentas.

Į Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo postą prašymus pateikė du kandidatai. Konkursą laimėjo ilgametis jos vadovas R.Sakalauskas.

Vyksta kandidatų vertinimas

Kaip informavo Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Alina Žilinaitė, dokumentams pateikti pretendentai turėjo 14 dienų terminą, kuris numatytas vadovaujantis teisės aktais.

Šiuo metu vertinama, ar kandidatai atitinka pareigybės reikalavimus. Juos atitikę pretendentai, likus savaitei iki atrankos pradžios, bus pakviesti dalyvauti komisijos pirmajame atrankos etape.

Atrankos metu didelis dėmesys bus kreipiamas į pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimus, siekiant įsitikinti, kad naujasis vadovas gebės tinkamai spręsti iškilusias problemas bei užtikrinti įstaigos darbo organizavimą ir koordinavimą.

Po antrojo atrankos etapo liks tik vienas pretendentas, dėl kurio, siekiant nepriekaištingos vadovo reputacijos, bus kreipiamasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir prašoma patikrinti kandidato biografiją.

"Tik gavus informaciją, patvirtinančią kandidato patikimumą eiti įstaigos vadovo pareigas, jis bus paskirtas vadovauti gydymo įstaigai, o SAM plačiau informuos visuomenę apie naująjį vadovą. Iki to laiko visa informacija, susijusi su pretendentais, yra saugoma asmens duomenų apsaugos įstatymo", – nuo detalesnių komentarų apie vadovų konkursus uostamiestyje susilaikė A.Žilinaitė.

Rezultatų teks palaukti

Paprašius patikslinti, kada paaiškės naujieji abiejų ligoninių vadovai, ministerijos atstovė paaiškino, kad, kandidatams pateikus dokumentus, per 30 darbo dienų turi būti sudaryta komisija.

Po to per 10 darbo dienų po atrankos turi įvykti geriausių kandidatų pokalbis su ministru.

Paskelbus laimėtoją, per 3 darbo dienas kreipiamasi į STT dėl išvados, ar jis tinkamas eiti pareigas. Šią išvadą STT pateikia per 14 darbo dienų ir tik ją gavus priimamas galutinis sprendimas dėl kandidato skyrimo į pareigas.

"Tad šis procesas dar šiek tiek užtruks", – pridūrė A.Žilinaitė.

Neišvengta klaidų

Ministerijos atstovė susilaikė nuo komentarų, kodėl taip ilgai delsta skelbti abu konkursus. Sutartys su dabartiniais Klaipėdos ligoninių vadovais baigėsi praėjusių metų liepą.

Kiek anksčiau komentuota, kad pastarąjį pusmetį ministerija organizuoja gana daug konkursų į jai pavaldžių gydymo įstaigų vadovų vietas, tad norima tinkamai jiems pasiruošti.

Tačiau kai kurie ministerijai pavaldžių gydymo įstaigų vadovų konkursai rengti net po du kartus.

Konkursai į Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorių vietas taip pat neapsiėjo be nesklandumų.

Iš pradžių buvo paskelbtas konkursas tik Jūrininkų ligoninei. Po kurio laiko tyliai atsirado informacija ir apie Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus konkursą.

Tačiau netrukus jie buvo atšaukti dėl įsivėlusių techninių klaidų – paaiškėjo, kad pateiktos netinkamos konkurso sąlygos.

Po kelių dienų konkursai paskelbti iš naujo. Ir tuomet neišvengta neapsižiūrėjimų: konkurso pavadinime skelbta, kad kandidatai gali pretenduoti į Jūrininkų ligoninės generalinio direktoriaus vietą, nors skelbime toliau nurodoma, kad bus renkamas direktorius. Vėliau klaida ištaisyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Algis

Būtinas ligoninių sujungimas Klaipėdoje. Tuomet baigtusi priešprieša tarp vadovų, ypač su V. Janušoniu. Nuo to tik kenčia gydytojai, bei pacientai. Universitetinė ir Jūrininkų ligoninės ir statyta, kad būtu vienas kompleksas. Tarp šių ligoninių yra požeminis susisiekimas, bet V. Janušonio nurodymu, požeminiame tunelyje į Jūrininkų ligoninę yra metalinės grotos, kurios užrakintos. Todėl, visus ligonius, kuriuos reikia pervežti iš Universitetinės į Jūrininkų ligoninę, nors ir žiemą, blogu oru, tenka vežti per lauką, nors yra puikus požeminis susisiekimas. Taip vadovai kariauja tarpusavyje, o kenčia personalas, ligoniai. Sujungus šias ligonines bus išlošta lėšų, bus geriau pacientams, personalui. Tam labai priešinasi vyr. gyd. V. Janušonis, nes praras pinigų maišus, jam padeda V. Grubliauskas, R. Taraškevičius. SAM mintis ir yra- sujungus šias ligonines, pastatyti šiuolaikišką skubios pagalbos centrą, kad šis kompleksas būtu Universitetų lygmens-kaip Kauno, Vilniaus Klinikos.

Ligonis

sujungti ligonines į vieną ir pastatyti vieną naują vadovą, kam reikalingi ilgamečiai carai. Vietoje vieno caro įdarbinti penkis gydytojus ir būtų visiem ligoniam nauda

Medikas

Cirkas sveikatos sistemoje tęsiasi. Šių konkursų labiausiai tikėtinas rezultatas 2 teismai. Dabartinė sveikatos ministerijos valdžia be jų nemoka...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS