Klaipėdos mieste – daugiau verslo rūšių | Diena.lt

KLAIPĖDOS MIESTE – DAUGIAU VERSLO RŪŠIŲ

Nors šią vasarą Danės upėje jau buvo nuomojami vandens dviračiai ir siūlomos kitos panašios pramogos, tačiau savivaldybė neturėjo leidimų tokios rūšies veikloms ir netaikė rinkliavos. Nuspręsta pasitaisyti ir koreguoti tai reglamentuojančius dokumentus.

Nors šią vasarą Danės upėje jau buvo nuomojami vandens dviračiai ir siūlomos kitos panašios pramogos, tačiau savivaldybė neturėjo leidimų tokios rūšies veikloms ir netaikė rinkliavos. Nuspręsta pasitaisyti ir koreguoti tai reglamentuojančius dokumentus.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė teigė, kad liepą buvo sulaukta dviejų asmenų prašymų Danės upėje teikti vandens pramogų paslaugas.

„Paaiškėjo, kad mes tokios rinkliavos neturime, o jie sudarė sutartį su „Klaipėdos laivų remontu“, kurie yra Danės krantinės koncesininkai“, – konstatavo J.Uptienė.

Buvo surengtas pasitarimas, kuriame nuspręsta, jog tokios sutartys bus sudaromos tik prieš tai pasitarus su savivaldybe, kuri patvirtins rinkliavą už tokias paslaugas, o minėtų paslaugų teikėjus kontroliuos Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Jeigu miesto taryba pritars, vandens pramogų paslaugų teikėjai per mėnesį mokės 10 eurų už vieną transporto priemonę per mėnesį.

Šią vasarą savivaldybė sulaukė ir dar vieno prašymo, kurio patenkinti negalėjo. Vienas verslininkas pageidavo leisti jam mieste verstis išvežiojamąja prekyba – prekiauti ledais įvairiose vietose iš tos pačios transporto priemonės.

„Tokia prekyba buvo įteisinta, tačiau buvo nustatyta, kad ji gali būti vykdoma tik vienoje konkrečioje vietoje“, – teigė J.Uptienė.

Tuomet buvo paprašyta leisti prekiauti pagal iš anksto suderintą maršrutą, tačiau ši veikla draudžiama kitų galiojančių teisės aktų.

Galiausiai savivaldybė rado sprendimą – planuojama leisti prekiauti iš vienos transporto priemonės, prieš tai konkrečiai nustatant vietas, kuriose tokia veikla galima ir niekam netrukdytų.

Kiek griežčiau bus kontroliuojami ir tie verslininkai, kurie vasaromis siūlo pašokinėti ant batutų.

Vakar posėdžiavę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pastebėjo, kad spaudos kioskai šiuo metu veikiausiai moka per mažą rinkliavą už galimybę vykdyti veiklą. Už kiekvieną spaudos kioską šiuo metu savivaldybei atseikėjama po 12 eurų per mėnesį.

Spaudos kioskai esą neatlieka funkcijų, kurios leistų mažinti rinkliavos kainą. Nuspręsta savivaldybės administracijos paprašyti, kad ši įvertintų, ar nėra tikslinga kilstelėti taikomą rinkliavą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rimgaila

DANGĖS upėje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS