Klaipėdos mieste – renginių gausa | Diena.lt

KLAIPĖDOS MIESTE – RENGINIŲ GAUSA

Klaipėdiečiai kviečiami iškilmingai paminėti Gedulo ir vilties dieną. Neeiline proga visą dieną mieste šurmuliuos patriotiškumu dvelkiantys nemokami renginiai.

Šiandien nuo 10 iki 16 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus Rezistencijos ir tremties ekspozicija (S. Nėries g. 4) kvies į atvirų durų dieną. Tie, kurie iki šiol nespėjo, turės galimybę geriau susipažinti su tremties ir partizaninio pasipriešinimo istorija, skaičiais ir faktais.

Atėjusiuosius pasitiks ir su jais bendraus muziejaus darbuotojai. Dalyvavimas renginyje miestiečiams nieko nekainuos.

16 val. klaipėdiečius suburs Gedulo ir vilties dienai skirtos eitynės. Jų dalyviai pajudės nuo Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos buveinės (Liepų g. 3) ir eis iki Tautos kančios memorialo (S. Daukanto g.). Kasmet eitynes organizuoja Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

Iškart po to, 16.20 val. prie monumento vyks iškilmingas minėjimas sovietinio genocido aukoms pagerbti. Ant Tautos kančios memorialo bus padėta gėlių.

18 val. prasidės Mišios Kristaus Karaliaus bažnyčioje (Bokštų g. 10). Tuo pačiu laiku Mišios vyks Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4). Po jų – Žvejų rūmų moterų choro "Dangė" koncertas.

19 val. Bendruomenės namuose (Debreceno g. 48) gyventojai kviečiami į atminimo vakarą "Jei ne auksinės vasaros..." . Jo organizatorius – Žvejų rūmai drauge su Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacija.

Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis teigė, kad šiemet šiai datai atminti nebuvo skiriamas išskirtinis dėmesys, tačiau pasidžiaugė, kad sulaukta nemažai pačių miestiečių iniciatyvos.

"Mes, kaip miestas, neužmirštame šaliai skausmingų datų. Smagu, kad visuomenininkai, nevyriausybinis sektorius kasmet imasi iniciatyvos ir organizuoja panašius renginius. Nes data, be abejonės, yra reikšminga ir atmintina. Klaipėdos politiniai kaliniai ir tremtiniai suburs klaipėdiečius eitynėms, taip pat jie pageidavo, kad vyktų Mišios. Svarbu ir tai, kad Mažosios Lietuvos istorijos muziejus visuomenę supažindins su rezistencijos istorija", – kalbėjo N.Lendraitis.

Tokio pobūdžio renginiuose vis dažniau galima išvysti ne tik brandaus amžiaus žmonių, bet ir jaunų šeimų su vaikais.

"Nedrįsčiau sakyti, kad tai – tik senjorams skirti renginiai. Veikiau visiems, nusiteikusiems pilietiškai, ir tiems, kuriems šios datos minėjimas nėra vien tik pareiga", – komentavo vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

stribai.Ir jūs dar kiurksot?Būkit drąsūs,pasirašykit.Ar toliau samagoną plempiat?

Vytautas

Gal zinoma,kiekai zmoniu siandien tai dar idomu?

Aktyvus klaipėdietis

Jei norim, kad kelius remontuotų naktį, tai gal ir eitynes tegu jie daro naktį, tegu netrukdo eismui?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS