Klaipėdos mokytojai streikuos toliau | Diena.lt

KLAIPĖDOS MOKYTOJAI STREIKUOS TOLIAU

Nors ryžtingai nusiteikę uostamiesčio mokytojai nuo šios savaitės negauna algos, tačiau dėl to stabdyti streiko neketina. Pirmadienį vykusios derybos ir vėl nedavė tenkinančių rezultatų, todėl protestuojantieji visą dieną mokinių nemokys ir toliau.

Buvo pasiryžę susitarti

Vakar į Švietimo ir mokslo ministeriją pedagogų profesinių sąjungų atstovai vyko nusiteikę ryžtingai.

„Profesinės sąjungos ėjo vedamos tokia nuostata, kad neišeis iš ministrės kabineto, kol ši nepaskambins premjerui ir nesuderins susitikimo“, – teigė Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja, Klaipėdos miesto susivienijimo pirmininkė Laima Juknienė.

Pašnekovė patikino, kad profesinių sąjungų atstovai buvo pasirengę, jeigu reikės, ir nakvoti ministerijoje.

Kompromiso link

Nors pirmadienį vykusių derybų metu pedagogus tenkinančio sprendimo pasiekti nepavyko, susitikimas vertinamas kaip žingsnis į priekį.

„Kažkas jau yra pasiekta, einama kompromiso link“, – pastebėjo L.Juknienė.

Švietimo ir mokslo ministerija iš jai skirtų asignavimų pedagogų darbo užmokesčio padidinimui nuo šių metų rugsėjo 1 d. numato skirti 6 mln. eurų.

Dėl likusios lėšų sumos, reikalingos dar šiemet padidinti mokytojų atlyginimus 5 proc., – beveik 7 mln. eurų, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė kartu su švietimo profesinių sąjungų atstovais kreipsis į premjerą Algirdą Butkevičių.

Kovoti nenustoja

Tačiau šiandien Klaipėdoje, kaip ir kitose savivaldybėse, pedagogai dar streikuos.

Pirminiais duomenimis, šiandien planuojama susitikti su A.Butkevičiumi. Viliamasi, kad tai bus paskutinis taškas derybose – daugiau nei savaitę besitęsiantis streikas bus nutrauktas, o mokiniai grįš į ugdymo įstaigas.

L.Juknienė patikino, kad kol kas uostamiestyje streikuojančiųjų skaičius išlieka nepakitęs. Pedagogai vaikų maždaug pusėje uostamiesčio mokyklų nemokys ir toliau.

Vakar iš streiko pasitraukė uostamiesčio „Gilijos“ pradinė mokykla. Šiandien prisijungti planuoja Klaipėdos turizmo mokykla.

Sprendimas yra

Teigiama, kad praėjusią savaitę prasidėjęs neterminuotas pedagogų streikas sukėlė nemažai rūpesčių gyventojams. Todėl susidariusią problemą spręsti būtina.

Ūkio viceministro Gedimino Onaičio teigimu, šiuo atveju padėtų ilgalaikis sprendimas.

„Šalia verslo, kaip mokesčių mokėtojo, pritraukimo ir toliau stiprinkime valstybės įmonių bei turto valdymą. Pavyzdžiui, valstybinių įmonių grąža nuolat auga. Tai reiškia tikėtinas papildomas pajamas į biudžetus. Parduodamas arba renovuojamas netinkamas nekilnojamasis turtas. Tai mažina biudžetų išlaidas. Ateityje visos šios lėšos gali būti panaudotos įvairiems viešiesiems poreikiams, tarp jų – ir mokytojams, gydytojams, policininkams“, – aiškino G.Onaitis.

GALERIJA

  • Gediminas Onaitis
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

LT pilietis

Taip, palaikau mokytojus, nes šie Žmonės tikrai stotų ginti Lietuvos Žemę.Tik mąstantis, išsilavinęs, kultūringas žmogus nori oriai gyventi gražioje Tėvynėje ir būti tarp orių tautiečių. Noriu palinkėt Jiems VIENYBĖS, kad pagaliau nors Mokytojai išliptų iš to "pragare" lietuvių katilo.Visi kiti, - lai traukia viens kitą atgal- gi mes - lietuviai...,- Baudžiauninkų sūnūs ir dukros! Nesipiktinkit tais, kurie jaučiasi laisvais žmonėmis, geriau, - toliau lenkit nugaras ir miskit kruopom,kurių verti esate, nes Jums to pakanka oriam GYVENIMUI.

To aa

Dar pasiūlyk streikuot naktį.. Butkevičius siūlė nuo gegužės arba birželio - kai egzaminai vyksta. Rašo žmonės ir negalvoja...

tautietis

Šaunuoliai pedagogai, arba mokytojai - tai žmonės kurie moko. Manau, visa Lietuva turėtų prabust iš letargo miego ir po truputį pradėti streikuoti ir kitų specialybių žmonės. Esame ES narė, kainos kaip Europoje, mokesčiai ne ką mažesni, o Lietuvos darbuotojų algos - europiečiui nesuvokiamos savo mažumu. Būkime vieningi. Palaikykime mokytojus ir sekime jų pėdomis. Pradėkim streikuoti ir kitų profesijų atstovai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS