Klaipėdos muzikinis teatras virs statybviete | Diena.lt

KLAIPĖDOS MUZIKINIS TEATRAS VIRS STATYBVIETE

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fasadas netrukus pasikeis neatpažįstamai. Statybininkai pradėjo tverti tvorą, kuri paslėps trejiems metams statybviete virsiančią teritoriją.

Pirmi kasinės archeologai

Jau pradėti parengiamieji griovimo darbai. Tikimasi per dvi savaites sulaukti statybos leidimo, tuomet rangovai imsis ir teatro scenos išardymo darbų.

"Kol kas vyrauja persikraustymo nuotaikos. Persikeliame į Klaipėdos universiteto Menų akademiją, Žvejų rūmus. Patalpas statybininkams turime palikti per dvi savaites. Reikalingą techniką, sceninius rūbus pervežame į sandėlį. O tai, ko galbūt jau nebenaudosime, veikiausiai teks parduoti aukcione. Ūkiškai žiūrime. Ko gali prireikti, pasiliekame", – aiškino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pavaduotojas Vytautas Kažukauskas.

Kol teatro personalas rūpinasi, kur padėti įrangą, statybininkai ėmėsi paruošiamųjų darbų.

"Pirma turėtų vykti archeologiniai tyrinėjimai. Tuomet griauti pradėsime nuo žiūrovų salės. Fasadinė dalis su bokštu, kuri yra Atgimimo aikštės pusėje, išlieka. Ji nebus šalinama. Kultūros paveldo departamentas konstatavo, jog ši pastato dalis yra saugotina vertybė", – pasakojo V.Kažukauskas.

Išsaugota pastato dalis bus rekonstruota, norima apšiltinti pastatą.

Įrengs moderniai

Bokšte ketinama įrengti apžvalgos aikštelę, kurioje galės lankytis klaipėdiečiai ir miesto svečiai.

Ketinama išlaikyti Herkaus Manto gatvės fasado ir Danės gatvės vertikalios dalies fasado stilistiką, architektūrinę formą, medžiagiškumą ir spalvinę gamą.

Naujasis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro priestato fasadas su pagrindiniu įėjimu bus nukreiptas į Dangės pusę. Jame numatoma įrengti pagrindinę didžiąją žiūrovų salę su 700 sėdimų vietų, natūralia akustika ir šiuolaikinėmis vaizdo, garso, apšvietimo sistemomis.

Iš esmės bus pakeista ne tik didžioji salė, bet ir atnaujinta fojė, atsiras du rūsio aukštai, orkestrinė, sudaryta iš pakeliamų platformų, rūbinės, kavinės, multifunkcės erdvės, trijų aukštų vestibiulis, laikino apgyvendinimo patalpos į teatrą atvykusiems svečiams. Trečiame aukšte įsikurs teatro darbuotojai.

Koregavo repertuarą

"Dėl rekonstrukcijos jau teko išmokti prisitaikyti. Gastroliuojantis teatras. Spektaklius perkėlėme į Žvejų rūmus, po regioną važinėjame. Šiek tiek koreguotas repertuaras, juk ne savo namuose esame. Praėjusių metų sezono spektaklius taip pat rodėme Klaipėdos dramos teatre, Palangos koncertų salėje", – pasakojo V.Kažukauskas.

Rekonstrukcijos darbai turėtų užtrukti trejus metus, teatro statybai Kultūros ministerija skyrė 17,8 mln. eurų.

Darbus atlieka jungtinės veiklos sutartį pasirašiusios įmonės "Infes" ir "Hidrostatyba".

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

darius

pagarba, kad bando issaugoti sena fasada, nemaniau kad dar yra blaiviai mastanciu, o tai viska nuraso sovietmeciui ir griauna, tarybinis laikotarpis tai taip pat istorija, per ji uzaugo zmoniu kartos.

R

Pusantrų metu jau praėjo , dar kokie 7 ir gal pastatys kanors!

meistras>>Olegui

akivaizu nugriaus viska, tik dalimis, kai pasisakys nusifotkins ir ivertins atkata didysis specialistas iš registros.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS