„Klaipėdos nafta“ atnaujina dyzelino tiekimą Ukrainai ISO konteineriais | Diena.lt

„KLAIPĖDOS NAFTA“ ATNAUJINA DYZELINO TIEKIMĄ UKRAINAI ISO KONTEINERIAIS

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ atnaujina dyzelino tiekimą Ukrainai ISO konteineriais.

Bendrovė į konteinerius pakraus 30 tūkst. tonų dyzelino, kuris geležinkeliu per Lenkiją bus gabenamas į Ukrainą, pranešė bendrovė.

Jos komercijos direktorius Mindaugas Navikas pažymi, kad pasikeitus geopolitinei situacijai Klaipėda tapo svarbiu naftos produktų importo tašku regione ir centrinėje Europoje, įskaitant Ukrainą.

„Tęsiame bendradarbiavimą su klientais ten ir esame pasiruošę bet kada, kai tik yra poreikis, padėti jiems užtikrinti ne tik sklandų energetinių išteklių tiekimą į Ukrainą, bet ir kitų jų gamyklose gaminamų skystųjų energijos produktų eksporto galimybes“, – pranešime sakė M. Navikas.

Schema, kai naftos produktai kraunami į ISO konteinerines cisternas, įmonėje pirmą kartą išbandyta 2022 metų pabaigoje, kai į Ukrainą išsiųsti pirmieji konteineriai su dyzeliniu kuru. Tuomet bendrovė surado ir išnuomojo konteinerius, kurių trūkumas tuo metu buvo jaučiamas visoje Europoje, pasirūpino jų atgabenimu į Klaipėdos uostą ir pervežimu į Ukrainą.

2022-2023 metais „Klaipėdos nafta“ priėmė keturis tanklaivius su Ukrainai skirtu dyzelinu, kuris perkrautas į ISO konteinerius. Iš viso per šį laiką konteineriais ir vagonais iš Klaipėdos per Lenkiją į Ukrainą geležinkeliu išvežta beveik 100 tūkst. tonų dyzelino.

Gairės: ISO konteineriai, Klaipėdos nafta, atnaujintas dyzelino tiekimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS