Klaipėdos politikai nušalino savivaldybės administracijos direktorių | Diena.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAI NUŠALINO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIŲ

Trečiadienį uostamiesčio politikai, likus mažiau nei dviem savaitėms iki kadencijos pabaigos, balsų dauguma nuo pareigų nušalino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną, kuris tarybos narių nepasitikėjimo sulaukė po praeitą savaitę visuomenei pristatyto savo sprendimo pasirašyti Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepciją, nelaukiant kol tam pritars taryba.

Praeitą antradienį administracijos direktoriaus S.Budinas pasirašė bendrojo plano koncepciją. Formaliai įstatymai nebuvo pažeisti, tačiau esą šis dokumentas labai svarbus visam miestui. O šiuo atveju niekas neinformavo net pačios tarybos.

Komentuodamas situaciją dėl pasirašyto įsakymo dėl Bendrojo plano koncepcijos tvirtinimo, S.Budinas aiškino, jog elgėsi pagal įstatymus.

Jo įsakymas pradėtas rengti kovo 5 dieną, pasirašytas kovo 18-ąją, o paviešintas tik kovo 22 dieną.

Vis dėlto tokius S.Budino veiksmus uostamiesčio politikai įvertino kaip akibrokštą ir ėmė rinkti parašus dėl interpeliacijos proceso inicijavimo administracijos direktoriui. Valdančioji dauguma tikino, jog S.Budinas prarado pasitikėjimą.

Esą praėjusią savaitę miesto tarybai nepatvirtinus administracijos direktoriaus teiktos ataskaitos, galima buvo nujausti, jog jis gali sulaukti sankcijų.

Po interpeliacijos tekstu pasirašė 14 tarybos narių iš 31. Nepasitikėjimo administracijos direktoriumi pareiškimui užtenka 11 balsų.

Trečiadienį neeilinio tarybos posėdžio metu 28 politikai (trys posėdyje nedalyvavo) slaptu balsavimu dėl S.Budino atleidimo iš pareigų, jam praradus pasitikėjimą, balsų dauguma patvirtino šį sprendimą.

Už direktoriaus atleidimą balsavo 18 tarybos narių, prieš – 8, susilaikė 2.

„Šiek tiek kitaip įsivaizdavau paskutinę savo darbo dieną. Džiaugiuosi, kad per ketverius metus savivaldybės administracija subrendo kaip komanda“, – tarybos posėdyje kalbėjo S.Budinas, dar priminęs savo atliktų darbų svarbą ir jam suteiktus apdovanojimus bei įvertinumus.

Laikinai savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas iki balandžio 15 dienos eis S.Budino pavaduotojas Olegas Mariničius.

Paskutinis šios kadencijos tarybos posėdis yra numatytas balandžio 12 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

to to neraštingam anonimui

prie ko čia kirčiavimas? Du asilai susiginčijo...

to to neraštingam anonimui

Reikia nors truputį susivokti ir lietuvių kalbos žodžių kirčiavimo taisyklėse. Lietuvių kalba turtinga ir nereikia jos susinti. Jei žodyje "seniai" kirtis ant "e", tada taip - "senoliai". Bet jei kirtis ant galūnėje tai reiškia, kad įvykis buvo seniai. Žodį "senai" reikėtų naudoti norint pasakyti: "jis atrodo senai", t.y. senas.

Krylovo pasakėčia

išryškėjo partijos draugai ir trintukai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS