Klaipėdos politikai užsimojo naikinti perėją | Diena.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAI UŽSIMOJO NAIKINTI PERĖJĄ

Klaipėdos politikai panoro panaikinti vieną iš pėsčiųjų perėjų Šilutės plente. Valdininkai gyventojus norėtų atitvarais nukreipti į požeminę perėją.

Klaipėdos politikai panoro panaikinti vieną iš pėsčiųjų perėjų Šilutės plente. Valdininkai gyventojus norėtų atitvarais nukreipti į požeminę perėją.

Ties prekybos centru „Banginis“ esanti perėja yra viena iš saugiausių, nes eismą čia reguliuoja šviesoforas. Šioje vietoje mikrorajono gyventojams patogiausia pėsčiomis pasiekti prekybos centrą.

Tačiau automobilius vairuojantys klaipėdiečiai keikia šį Šilutės plento tašką. Esą pastovėjus prie šios perėjos šviesoforo netrukus automobilius prieš žiedinę sankryžą su Baltijos prospektu tenka dar kartą stabdyti.

„Aš siūlau panaikinti perėją. Juk stovintys automobiliai tik teršia aplinką. Patiems gyventojams po to tenka tokiu oru kvėpuoti. Žadame kreiptis į Saugaus eismo komisiją“, – aiškino savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas A.Vaišvila.

Politikas tikino, kad šis šviesoforas nedaro įtakos eismui ir negelbsti išsukantiems automobiliams iš kiek toliau esančios prekybos centro aikštelės. Minėto komiteto nariai, vakar apsilankę požeminėje pėsčiųjų perėjoje, aiškinosi, kodėl ji yra nepatraukli pėstiesiems.

Klaipėdiečiai pripažino, jog ja naudojasi tik šviesiu paros metu, o naktį – aplenkia ratu.

„Todėl, kad baisu čia naktį. Nesijaučiu saugi“, – politikams pripažino viena miestietė.

A.Vaišvila aiškino, kad prieš kurį laiką buvo panaikintos kelios perėjos, tačiau ši nepateko į juodąjį sąrašą.

„Juk už šimto metrų yra požeminė, nieko baisaus yra paėjėti. Čia susidaro didžiulės automobilių spūstys. Manau, verta pradėti diskusiją,  kaip spręsti situaciją“, – kalbėjo pašnekovas.

Kiti politikai nebuvo užsidegę šia idėja ir pripažino, kad požeminė perėja kol kas žmones tik atgraso.
Bediskutuojant, kaip spręsti bėdą, tarp politikų kilo idėja atiduoti šią teritoriją tvarkyti verslui. Įsikūrusios mažos parduotuvėlės papuoštų požeminę perėją ir ji taptų traukos tašku. Tačiau tam reikalingos investicijos.
Koks likimas laukia šios pėsčiųjų perėjos, nuspręs Saugaus eismo komisija, kurioje savo nuomonę išsakys ir Kelių policijos biuro pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nendrė

Aš ta požeminę perėja aplenkiu ir einu per pėsčiųjų, saugiau man taip.

klaipedietis

Prajuokino-leisti statyti kioskus....Atsibustu greiciau tie zmogenai,kokie kioskai,koks ten biznis??????

baisu

tose pozeminese perejose,baisu,Panaikins perejas,nukreips i pozemine,kurioje vyks apiplesimai ir t t...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS