Klaipėdos rajonas – pokyčių link | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONAS – POKYČIŲ LINK

Klaipėdos rajono savivaldybėje pristatyti vykdomi ir planuojami projektai švietimo, infrastruktūros srityse. Vienas didesnių pokyčių – netrukus Slengiuose atsirasiantis vaikų darželis.

Slengiuose, vienoje sparčiausiai augančių gyvenviečių Klaipėdos rajone, prie mokyklos-daugiafunkcio centro jau baigia išdygti 75 vietų darželis su valgykla, kurį, tikimasi, vaikai pradės lankyti dar šiemet.

Klaipėdos rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė teigė, kad šiuolaikinius standartus atitiksiančio 800 kv. m pastato statybos atsieis apie 550 tūkst. eurų.

Tai – ne vienintelis Klaipėdos rajono savivaldybės užmojis Slengiuose. Jau parengtas Slengių daugiafunkcio centro investicijų projektas.

Jame numatyta, kad sprendžiant Sendvario seniūnijos gyventojų poreikį turėti darželį bei didesnę mokyklą, erdvę kultūrai ir sportui, siekiama pastatyti naują pastatą, kuriame būtų užtikrintas ugdymo paslaugų teikimas, įrengta universali sporto salė bei transformuojama kultūros renginių erdvė.

Taip pat planuojamos ir naujo savivaldybės administracinio pastato statybos ar darbuotojų persikėlimas į naują vietą, gatvių apšvietimo modernizavimas.

Gyventojų skaičius Klaipėdos rajone tik auga, tačiau ne dėl gimstamumo, o dėl čia besikuriančių šeimų.

Iš Dituvos sodų būtent į Klaipėdos miestą mokytis kiekvieną rytą važiuoja apie 400 vaikų.

"Buvau informuotas, kad iš Dituvos sodų būtent į Klaipėdos miestą mokytis kiekvieną rytą važiuoja apie 400 vaikų. Ne į Priekulę ar kur kitur, o į Klaipėdą. Tai – dideli skaičiai. Jeigu mums seksis Slengiuose, tie žingsniai turėtų būti daromi ir Dituvoje", – kalbėjo Klaipėdos rajono administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Konferencijos metu prabilta ir apie glaudesnį bendradarbiavimą su Klaipėdos miestu.

"Mes turime bendrauti ir tikrai kviesimės pas save Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovus. Turime daug bendrų ir labai gražių dalykų. Nuo vandentvarkos iki energijos. Taip pat yra ir daug neišspręstų problemų. Taigi, pribrendo reikalas susėsti prie bendro stalo. Tai reikalinga visų gyventojų gerovei. Mokslininkai ištyrė, kad pirmiausia žmogų žlugdo nežinojimas. Netgi artimojo netektis yra antroje vietoje", – samprotavo direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Kiškit kiškit pinigus į Slengius, gal Klaipėda ačiū paskys? O sėst prie stalo su Klaipėda reikėjo anksčiau, o ne kai rinkimai artėja ir dabartinė rajono koalicija turi mažai šansų išlikti. Koks gražus ir jaukus rajonas bus be praregėjusių Slengių gyventojų...

palaikau piliecio nuomone

padaryti viena darinį visiems bus geriau sumazes klerku gauja visi busime Klaipedieciais

Zenonas Priekuliškis

Kada nustos "Gargždų švara" užsiiminėti nusikalstama veikla, reketu, tai įteisinta nusikaltėlių gauja. Žmogus negyvenantis, neturintis jokių atliekų, o tik turintis nekilnojamąjį turtą privalo mokėti už kokias tai atliekamas komunalines paslaugas. Kurių gyvenime nėra atlikę? Žmonės tampomi po teismus. Korumpuoti teisėjai tenkina šių nusikalstamus ieškinius. Už nesąmoningus kvadratus jau mokame mieste. Jūs privalote būti mūsų tarnai, o ne tranai. Tark žodį priekuliški Česlovai Banevičiau ir Tamsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS