Klaipėdos rajono savaitės naujienos | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONO SAVAITĖS NAUJIENOS

  • 0

Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pareigūnų pritraukimo programa jau duoda vaisių

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų gretos pildosi. Ketvirtadienį prie komandos prisijungė du nauji pareigūnai. Į tarnybą grįžo Linas Astrauskas ir tik ką į policijos gretas įstojęs Saimonas Baltutis. Jie neslepia, kad tokį žingsnį juos paskatino žengti šiais metais atsiradusi Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pareigūnų pritraukimo programa.

Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pritraukimo programa startavo šių metų pradžioje. Ji buvo sukurta, norint į rajoną pritraukti daugiau pareigūnų, kurių taip trūksta. Tikėtasi, kad Savivaldybės numatytos skatinimo priemonės motyvuos jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją ir likti dirbti savo krašte.

Ir šis žingsnis jau pasiteisino. Šiandien du nauji pareigūnai padėjo parašus po trišale sutartimi su Savivaldybe ir Klaipėdos apskrities vyriausiuoju komisariatu. Į tarnybą sugrįžo L. Astrauskas, o Klaipėdos rajoną tarnybos vieta pasirinko ką tik policijos mokyklą baigęs S. Baltutis. Vyrai sako, kad Savivaldybės programa buvo gera paskata apsisprendimui.

„Tik ką baigiau mokslus policijos mokykloje, tad Klaipėdos rajone prasideda pirmieji darbo mėnesiai. Pats gyvenu rajone, tad nusprendžiau pasinaudoti čia teikiama galimybe ir prisijungti prie programos. Jaučiu, kad patekau ten, kur ir norėjau būti“, – pasakojo S. Baltutis.

Savivaldybė yra patvirtinusi programą, pagal kurią pareigūnas, paskirtas dirbti Klaipėdos rajone, gauna vienkartinę 4 tūkst. eurų išmoką, o asmeniui, besiruošiančiam tapti policijos pareigūnu, per visą pirminio policijos profesinio mokymo, įvadinio mokymo ar studijų laikotarpį yra mokama mėnesinė 250 eurų skatinamoji išmoka. Sutartį pasirašę pareigūnai įsipareigoja Klaipėdos rajone dirbti trejus metus, o jų prisijungimas sustiprina ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pajėgas.

„Mes puikiai suprantame, su kokiais iššūkiais susiduria policija, o žmonių saugumas yra ne tik jų, bet ir mūsų prioritetas. Todėl prisidėdami finansiškai prie pareigūnų pritraukimo į rajoną mes investuojame į savo rajono gyventojų ramybę. Matome, kad tokia finansinė paskata būsimiems specialistams yra reikalinga. Savivaldybė jas taiko ne tik pareigūnams, bet ir medikams, mokytojams, socialiniams bei kultūros įstaigų darbuotojams. Tad kasmet sulaukiame bent po keleto įvairių specialybių žmonių, kurie apsisprendžia kurti ir dirbti mūsų rajone“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei už paramą – tokie sprendimai yra puikus pavyzdys visai Lietuvai. Džiaugiuosi, kad kolegos pasinaudojo šia galimybe ir yra pasiruošę atsakingai dirbti mūsų kraštui“, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas A. Motuzas.


Laukiame Tavo idėjos Klaipėdos rajonui!

Jau ketvirtą kartą Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia Dalyvaujamojo biudžeto konkursą „Tavo idėja“. Šį kartą net 2 mėnesius, nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 30 d., lauksime pačių įdomiausių ir netikėčiausių idėjų Klaipėdos rajonui iš visos Lietuvos bei į užsienį išvykusių kraštiečių. Jei idėjos atitiks kriterijus ir už jas balsuos rajono gyventojai, Savivaldybė jas įgyvendins. Tam kasmet skiriama 300 tūkst. eurų.

Klaipėdos rajono savivaldybės inf.

Idėjų teikimo laikotarpis

Projektų idėjų laukiame nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 30 d. Per šiuos du mėnesius kviečiame dėl idėjų konsultuotis su Savivaldybės specialistais, kurie padės jas tobulinti tam, kad jos patektų į balsavimo etapą ir jų nereikėtų atmesti dėl formalių kliūčių, kaip netinkama vieta ar kitų, trukdančių jų įgyvendinimui.

Kategorijos

Šiemet idėjos varžosi 3 kategorijose:

· Mažos apimties projekto, įgyvendinamo Savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 30 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 90 tūkst. eurų;

· Mažos apimties projekto kaimuose, turinčiuose mažą (250 ir mažiau) deklaruotų gyventojų skaičių, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 15 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 30 tūkst. eurų;

· Didelės apimties projekto. Savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 100 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne mažiau kaip 180 tūkst. eurų.

Kas gali teikti idėjas?

Idėjas gali teikti kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis nuo 16 metų.

Ką reikia nurodyti, teikiant idėją?

Teikiant idėją, pasiūlymo formoje reikia trumpai aprašyti savo projektą, nurodyti tikslą, siekiamus rezultatus ir naudą, taip pat pažymėti vietą, kur planuojama jį įgyvendinti (tai gali būti tik viešosios vietos). Projekto pasiūlyme nurodykite preliminarią projekto sąmatą, kiek tai galėtų kainuoti, taip pat galite pridėti ir priedus – vizualizacijas, schemas, nuotraukas. Jei kyla klausimų dėl pasiūlymo formos pildymo, idėjų įgyvendinimo galimybių kviečiame konsultuotis su Savivaldybės specialistais el. paštu tavoideja@klaipedos-r.lt. Konsultacijas taip pat teikia Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyresnioji patarėja Virginija Juknienė (virginija.jukniene@klaipedos-r.lt, +370 656 12 178) bei Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja Irena Gailiuvienė (irena.gailiuviene@klaipedos-r.lt, +370 616 83 638).

Kaip reikės balsuoti?

Balsavimas vyks visą lapkričio mėnesį. Balsuoti bus galima tiek elektroniniu būdu, tiek užpildant popierinius balsavimo biuletenius.

Tvarkos aprašą, pasiūlymo formą, paaiškinimus, kaip nurodyti projekto įgyvendinimo vietą žemėlapyje, bei kitą svarbią informaciją rasite https://klaipedos-r.lt/tavo-ideja/.


Į pažintinį ralį išlydėti motociklininkai

Septynios komandos ir 44 dalyviai – tokį būrį motociklininkų Klaipėdos rajonas penktadienį išlydėjo į rytoj vyksiančią intelektualią, pažintinę kelionę „Ryterna modul Mototourism rally 2023“.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Istorinis, intelektualus mototuristinis ralis, kurio metu dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, aplanko ir pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis, vyksta jau ne vienerius metus.

Išlydėdami ralio dalyvius, gero kelio, puikių įspūdžių jiems linkėjo ne tik Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas ir kiti Savivaldybės vadovai, bet ir tą dieną rajone viešėjusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Savivaldybės šeimininkas įteikė oficialius padėkos raštus ir Gargždų miesto vėliavas. Būtent jos ralio metu kitiems dalyviams leis atskirti, kad kūrybingai pasivadinusios komandos – „Pajūrio moto kelionės“, „West coast wheels“, „Nuo pajūrio iki Vilniaus“, „Keliautojai“, „2 ratai“, „Mudu2“ ir „Atsilaikyk būk vyrs“ – atstovauja Klaipėdos rajono savivaldybei.

Į ralį septynios Klaipėdos rajonui atstovausiančios komandos leisis šeštadienį. Kultūrinio, intelektualaus mototuristinio ralio metu dalyviai motociklais važiuos po Lietuvą, aplankys ir pažins įdomias Lietuvos vietoves, susitiks ir bendraus su vietos bendruomenėmis. Komandos taip pat turės atlikti įvairias su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu susijusias užduotis, kurios padės ne tik geriau pažinti Lietuvą, bet ir nuotaikingai praleisti laiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS