Klaipėdos rajono savivaldybė siekia perimti kariuomenės parduodamą bunkerį | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĖ SIEKIA PERIMTI KARIUOMENĖS PARDUODAMĄ BUNKERĮ

  • 0

Klaipėdos rajono savivaldybė siekia perimti kažkada kariuomenei neatlygintinai perleistą, o dabar parduodamą bunkerį Pajūrio regioniniame parke Karklės kaime, rašo portalas Delfi.lt.

„Mes kreipėmės ir į Krašto apsaugos ministeriją sakydami, kad tą objektą sutiktų perimti savivaldybė. Jei reiks, savivaldybės taryba galėtų sudalyvauti ir aukcione ir nusipirkti tą objektą. Tačiau pirmiausiai tarėmės be aukciono, kad įvertintų turtą ir parduotų savivaldybei už tam tikrą sumą“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius sako, kad čia galėtų būti įrengta infrastruktūra, reikalinga paplūdimio aptarnavimui – dušai ar tualetai.

„Teritorija patenka į Karklės etnokultūrinį draustinį. Pas tas pastatas yra nevertingas, jį reikėtų griauti. (...) Kadangi ten yra pastatas, išeitų taip, kad jį rekonstruoti yra leidžiama, dėl to ir kalbame, kad siekiant mažinti priešpriešą visuomenėje, neturėtų būti uždaras, aptvertas objektas. Panašiai, kaip Palangos garsieji atvejai, kai ant kopų suprivatizuoti tualetai, o vietoj jų išdygsta kotedžai“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS