Klaipėdos regionas formuos plėtros strategiją | Diena.lt

KLAIPĖDOS REGIONAS FORMUOS PLĖTROS STRATEGIJĄ

Klaipėdos regiono savivaldybės formuos vieningą turizmo ir žemės ūkio sektorių viziją 2030 m. – pradedamas pusmetį truksiantis sektorių plėtros studijos rengimo procesas, kuris suformuos integralią Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių viziją, aiškiai įvardins jų plėtros kryptis ir vietą regiono ekonominio augimo kontekste.

Pasak asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidento, Klaipėdos miesto savivaldybės mero Vytauto Grubliausko, šia studija siekiama aiškiai įvardinti ir apsibrėžti kelią, kuriuo kartu su partneriais bus einama artimiausią dešimtmetį.

„Džiaugiuosi, kad šiuo keliu žengsime vieningai – visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės. Regionas jau daugiau nei metus intensyviai dirba siekdamas išgryninti ir įvardinti savo privalumus ir stiprybes, įvertinti aspektus ir sritis, kuriuose turime pasitempti ir tobulėti. Manau, kad šis Klaipėdos regiono žingsnis užduos puikų toną ir kitiems Lietuvos regionams“, – sakė V. Grubliauskas.

Turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros studijos rengime dalyvauja visos Klaipėdos regiono savivaldybės – Klaipėdos ir Palangos miestų, Klaipėdos, Kretingos, Skuodo, Šilutės rajonų ir Neringos. Taip pat procese dalyvauti bus kviečiami ir tikslinių asocijuotų struktūrų, švietimo įstaigų, verslo sektoriaus ir vietos bendruomenių atstovai. Studijos rengimo laikotarpiu planuojama organizuoti darbo susitikimus bei kūrybines sesijas, kurių tikslas – konstruktyviomis diskusijomis ir dialogu identifikuoti potencialias sektorių specializacijos kryptis, išgirsti visų poziciją ir nuomonę apie galimą sektorių plėtrą. Taip pat studija turi pateikti siūlymus dėl Klaipėdos regiono savivaldybių turimų išteklių ir potencialo sujungimo bei plėtros modelio.

„Prie studijos rengimo savo lėšomis ir ištekliais prisideda visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės, tačiau norime, kad studijos formuojama vizija ir tikslai atspindėtų ir kitų turizmo ir žemės ūkio sektorių suinteresuotų grupių lūkesčius. Siekiame tvarios ir ilgalaikės plėtros, kuri vestų pridėtinę vertę kuriančių sektorių, inovatyvių sprendimų kūrimo ir taikymo link. Tam reikia aktyvaus regiono atstovų įsitraukimo, bendradarbiavimo ir sutarimo“, – sakė asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdomoji direktorė Klaudija Kionies.

Studijos rengimo procesas susideda iš trijų etapų. Pirmajame bus analizuojama esama sektorių situacija, pristatomi gerieji užsienio regionų pavyzdžiai, vertinamas regiono sektorių konkurencingumas šalies ir tarptautiniame kontekste. Antrajame etape bus formuojama regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros vizija, identifikuojamos prioritetinės kryptys, prognozuojami galimi sektorių vystymosi scenarijai. Paskutiniajame etape regiono savivaldybėms bus pristatyta parengta visa turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros strategija.

Studiją rengs UAB „Civitta“, visą dokumento rengimo procesą koordinuos asociacija „Klaipėdos regionas“. Parengta studija regiono savivaldybių tvirtinimui bus pateikta gruodį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Avinėli pasipurtyk

Klaipėdos regionas jau turi giliai stalčiuose dūlančią plėtros strategiją "Vakarų krantas", šimtus tūkstančių kainavusią, visų regiono savivaldybių prieš keletą metų palaimintą. Ir ką? Nulis naudos iš jos, tiek bus ir iš kitos.Tiesiog popierizmo fabrikai apsukas didina, kad prieš rinkimus išmelžtų iš biudžetinių tešmenų kuo daugiau.

M

Dar viena 'studija'.. atrado nišą valdininkai piliečių pinigams vogti

g

Ar kada nors bus pradėta dirbti,kad gyventojai pamatytų rezultatą.Nuo tų"strateginių"planų ir "galimybių" studijų jau vemti verčia.Vėl prirašys krūvas popierių,kompiuteriu pribraižys diagramų ir turėsim patikėti,kad vyksta darbai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS