Klaipėdos savivaldybė patalpas suteikė aštuoniems parlamentarams | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ PATALPAS SUTEIKĖ AŠTUONIEMS PARLAMENTARAMS

Klaipėdos savivaldybė patalpas, skirtas Seimo narių biurams, šią kadenciją uostamiestyje suteikė aštuoniems parlamentarams, du jų yra ne klaipėdiečiai. Pagal Seimo statutą, pareiškus tokį norą, miestas privalo ne tik suteikti patalpas kiekvienam Seimo nariui neatlygintinai, bet ir padengti jų komunalines išlaidas.

Klaipėdoje keturiose vietose – Danės, Tiltų, Daržų ir Liepų gatvėse yra patalpos, kuriose įsikūrę Klaipėdoje vienmandatėse apygardose ir pagal sąrašą išrinktų Seimo narių biurai.

Uostamiestyje patalpų paprašė ir du Seimo nariai, kurie yra ne klaipėdiečiai.

Biuruose paprastai parlamentarai susitinka su rinkėjais, ten kartais reziduoja seimūnų atstovai.

Tokių patalpų Klaipėdoje yra paprašę liberalai Andrius Bagdonas ir Simonas Gentvilas, Laisvės partijos atstovė Ieva Pakarklytė, konservatoriai Audrius Petrošius, Arvydas Pocius ir Valdas Rakutis, taip pat „valstiečiai“ Ligita Girskienė ir Dainius Kepenis.

Patalpas, politikams pareiškus tokį norą, savivaldybė turėjo suteikti nemokamai.

Visus komunalinius mokesčius – už elektrą, vandenį, šildymą – taip pat apmoka savivaldybė. Tokią prievolę numato Seimo statutas.

Uostamiestis suteikė patalpas parlamentinei veiklai Klaipėdoje visiems Seimo nariams, kurie to pageidavo.

Ankstesnių kadencijų metu patalpų parlamentinei veiklai prašydavo perpus mažiau Seimo narių.

Atvykę į Klaipėdą, jie dažniausiai dirbdavo jų atstovaujamoms partijoms miesto neatlygintinai skirtose patalpose.

Pasikeitus įstatymams, kai partijoms patalpų savivaldybė neatlygintinai skirti nebegalėjo, vietos savo biurams paprašė atskiri Seimo nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

siaips

Artėja rinkimai, pradėjo užpakalis degti kad nepateks i seimą, tai reikia pradėti save parodyti klaipėdiečiams, pasimaivyti kaip jiems rupi Klaipedos miesto gyvenimas.. O kur jie buvo anksčiau? Sėdėjo seime ir dėliojo paduokles Vilniaus drakonui o likusi laika komandiruotėms i egzotines šalis atiduodavo. Valstiečius dar matydavome Klaipėdoje bet konservatorius tai tikrai su žiburiu reikėdavo ieškoti. Labai įsimintina Pociaus fraze „ačiū Klaipėdai kad mane išrinkote dirbsiu jums“. O buvo atvirkščiai, tas pats ir su Gentviliu, jei ne NT investicijos interesai Klaipėdoje tai kažin ar jis Klaipėdoje pasirodytu. Nei vienas iš jų per šio seimo kadencija nedirbo dėl Klaipėdos, dirbo dėl savo ir lobistinių bei globalistinių valdančiųjų tikslu bet tik ne dėl Klaipėdos

.

Reiktų patiktrinti, kas "reziduoja" gentviliukui suteiktose patalpose. Nujaučiu, kad storažandis bus jas išnuomojęs. Pinigai nekvepia...

as

lgbt kad turetu kur uzpakalius pasikasyt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS