Klaipėdos savivaldybėje – neeilinis tarnautojų vertinimas | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖJE – NEEILINIS TARNAUTOJŲ VERTINIMAS

Klaipėdos savivaldybėje surengtas neeilinis 18 valstybės tarnautojų vertinimas. Visi šie darbuotojai įvertinti teigiamai, o tai reiškia, kad visiems jiems artimiausiu metu bus pakelta alga. Kiek tam reikės pinigų iš savivaldybės atlyginimų fondo, kol kas dar neapskaičiuota.

Klaipėdos savivaldybėje yra 438 pareigybės, bet dirba (kartu su pakaitiniais) 451 darbuotojas. Didžioji jų dalis (386) – moterys ir tiktai šeštadalis (65) – vyrai. Užvakar 18 darbuotojų surengtas neeilinis vertinimas.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vadovė Inga Gelžinytė-Litinskienė paaiškino, kad paprastai eilinis darbuotojų vertinimas organizuojamas kartą per metus, o neeiliniai vertinimai atliekami darbuotojams, kurie valstybės tarnyboje yra išdirbę ne mažiau nei šešis mėnesius.

"Tiesioginiai skyrių vadovai ar patys darbuotojai gali teikti siūlymus dėl savo karjeros pokyčių. Tada renkasi komisija ir vertina. Šį kartą vertinome 18 žmonių, apie 3 proc. visų darbuotojų. Visi siūlymai buvo dėl pakėlimo į aukštesnę kategoriją. Visi vertinimai – teigiami", – teigė I.Gelžinytė-Litinskienė.

Kategorijos pakėlimas reiškia ir aukštesnį atlyginimą, tačiau kiek tam reikės papildomai pinigų atlyginimų fonde, kol kas neapskaičiuota.

"Kiekvienai kategorijai yra nustatyti skirtingi koeficientai. Tarkime, žmogus turėjo A10 kategoriją ir jis įvertintas A11, tai jo koeficientas bus jau ne 4,8, o – 5,2. Šis skaičius turi būti dauginamas iš bazinės algos – 132,5 euro. Tokia yra valstybės tarnautojų karjeros motyvacinė sistema", – paaiškino I.Gelžinytė-Litinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Taigi

Taigi, savi vertino savus. Aišku, visi departamentų direktoriai įvertinti ir pakeltos algos, o kaip kitaip? Liberalai prieš rinkimus saviems algas kelia?

kodel

kodel darbo taryba nedalyvavo?

tik

Su pakeltais atlyginimais, naujomis kėdėmis jie rimtais veidais svarstys: "Kokį dar titulą miestui nusipirkti išsimokėtinai"...Nesvarbu, kad žmonės kenčia, naktimis nemiega, gyvena triukšme, smarvėje, svarbu nusipirkti "poprieriukus" Klaipėdai. Medžiai naikinami kasdien. Paskutinis pavyzdys prie senojo Taikos trečio nr pažymėto devyniaaikųčio ir istorinio buvusios odos dispanserio pastato.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS