Klaipėdos sukilimo šimtmečio minėjimas – su deglais | Diena.lt

KLAIPĖDOS SUKILIMO ŠIMTMEČIO MINĖJIMAS – SU DEGLAIS

Siekiant pagerbti Klaipėdos sukilimo herojus, sausio 15-osios vakarą 18 val. Skulptūrų parke prie paminklo "Už laisvę žuvusiems" klaipėdiečiai bus kviečiami uždegti deglus.

Ši iniciatyva skirta paminėti Klaipėdos sukilimo šimtmetį. Renginys prasidės Lietuvos himno giedojimu, minėjime bus prisiminti to meto liudininkų pasakojimai apie Klaipėdos sukilimo karinę operaciją, skambės patriotinės dainos ir eilės apie Lietuvos praeitį.

Renginį vainikuos Jurgio Zauerveino "Lietuviais esame mes gimę".

Visiems atėjusiesiems bus dalinami deglai, o kad nesušaltų, bus vaišinami karšta arbata.

"Primename, kad minėjime bus naudojamos tik tautinės vėliavos. Nepabijokite blogo oro, esate visi kviečiami iškiliai paminėti Klaipėdos sukilimo šimtmetį", – skelbė organizatoriai.

Prie paminklo budės jaunimo sargyba su deglais. Taip bus išreiškiama pagarba žuvusiesiems karinių veiksmų metu.

Deglai – renginio pagrindinis akcentas – bus skirti įprasminti Klaipėdos sukilimo aukų atmintį ir šlovę.

Ši iniciatyva organizuojama jau ne vienerius metus, joje dalyvauja šimtai klaipėdiečių.

Dar 2019 m. šventinės eisenos dalyviai su liepsnojančiais deglais, Lietuvos valstybinėmis vėliavomis bei būgnais tų metų sausio 15-osios pavakarę rinkosi senamiestyje prie istorinio prefektūros pastato, kuris tapo simboliniu tašku, ženklinusiu Klaipėdos sukilėlių pergalę.

Gausus jaunuomenės būrys pajudėjo iš Teatro aikštės link Skulptūrų parko, kur palaidoti 1923-iųjų sukilėliai. Po šventinės eisenos prie paminklo "Už laisvę žuvusiems" buvo išsakytos trumpos visuomenės veikėjų kalbos.

Tąkart šventė Skulptūrų parke liepsnojo net 150 deglų, skambėjo būgnai. Kadangi šiemet bus švenčiama neeilinė sukaktis, tikimasi dar didesnio klaipėdiečių susidomėjimo.

Renginio organizatorius – Lietuvos piliečių sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Čia toks pat sukilimas

kaip ir šiandieninis ,,minėjimas su deglais"Susirinko būrelis durnelių ir pražygiavo per Klaipėdos centra. Daugiau nieko. O gyventojams giliai po h ui Tiek to sukilimo tiek ir minėjimo. Bet parašys kad buvo labai daug ir labai galingai Herojai bl :D):D))))

tai

Tai kas Memelyje sukilo? Ką okupantų išperos?

kaimo bernas

ei, kur tu , sralino istorike ? Po tskp šiukšlynus kapstaisi? Nėra laiko, vnz eik nx
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS