Kontrolierę siūlys antrai kadencijai | Diena.lt

KONTROLIERĘ SIŪLYS ANTRAI KADENCIJAI

Ketvirtadienį miesto tarybai bus siūloma į Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolieriaus pareigas nuo kitų metų pradžios antrai 5 metų kadencijai be konkurso palikti Daivą Čeporiūtę. Remiantis pastarųjų metų tarnybinės veiklos vertinimais, dabartinė savivaldybės kontrolierė įvertinta labai gerai.

Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolieriaus pareigas D. Čeporiūtė eina nuo 2012 m.

2019 m. pagal įstatymą atsirado savivaldybės kontrolieriaus kadencijos, kurių skaičius yra neribojamas.

Taigi pirmoji D. Čeporiūtės kadencija baigsis šių metų pabaigoje.

O rytoj posėdžiausiantys miesto politikai turės apsispręsti, ar palikti D. Čeporiūtę eiti šias pareigas ir toliau.

Jei būtų nuspręsta priešingai, reikėtų skelbti konkursą, tuomet iš dviejų geriausiai pasirodžiusių pretendentų taryba turėtų išsirinkti vieną.

Sprendimo projekte nurodoma, kad D. Čeporiūtė, remiantis tarnybiniais vertinimais, yra įvertinta labai gerai, tad jos kandidatūra bus siūloma antrai penkerių metų kadencijai be konkurso.

Žmonės nebebijo pranešti apie negeroves.

D. Čeporiūtės teigimu, per 11 metų vieni svariausių pasiekimų tai, kad savivaldybės kontrolieriaus tarnyboje buvo įdiegti tarptautiniai audito standartai ir pasiektas aukščiausias tarnybos įvertinimo lygis.

„Mūsų tarnyba taip pat yra audituojama, mus prižiūri Valstybės kontrolė. Kai atėjau dirbti, savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba buvo įvertinta trečiu lygiu – gana žemai, per tuos metus pavyko pasiekti aukščiausią – pirmąjį lygį. Mes griežtai laikomės nepriklausomumo, kurį, manyčiau, mums pavyko išlaikyti. Pastebėjome, kad per tuos metus labai išaugo visuomenės pasitikėjimas mūsų tarnyba. Žmonės nebebijo pranešti apie negeroves“, – kalbėjo D. Čeporiūtė.

Anot savivaldybės kontrolierės, vienas svarbesnių aspektų yra etiškas bendravimas su audituojama įstaiga, esą po kiekvieno patikrinimo prašoma įvertinti ir auditorių darbą.

„Per mano darbo metus einant šias pareigas yra buvę trys atvejai, kai po audito teko kreiptis į teisėsaugą. Tačiau iš esmės per pastarąjį dešimtmetį, kalbant apie savivaldybės įstaigų veiklos skaidrumą, situacija labai pasikeitė ir į gerąją pusę“, – teigė D. Čeporiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Čeporiutes dvyne sesuo gyvena Kunigu

Kaunas

Darbo vieta nebūna tuščia ,tačiau atliktų darbų nesimato.Tai gal tegul būna tą vietą tuščia.Jokios naudos tų kontrolierių.

kaip žmogus

ta moteriškė gera. Bet ,,be kiaušių". Kurie reikalingi norint turėt kumštyje šitą visą korumpuotą gyvatyną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS