Kova prieš gyvūnų nuodijimą | Diena.lt

KOVA PRIEŠ GYVŪNŲ NUODIJIMĄ

Neabejingieji keturkojų skausmui kviečiami pasirašyti elektroninę peticiją, nukreiptą prieš gyvūnų nuodijimus. Teigiama, kad šiuo metu faktiškai neįmanoma susekti kaltininkų, todėl kenksmingų produktų pardavimui Lietuvoje turėtų būti taikoma kur kas griežtesnė kontrolė.

Internetinėje erdvėje plinta elektroninė peticija dėl gyvūnų nuodijimo graužikų nuodais ir kitokiomis priemonėmis.

Ant dokumento pasirašė apie 700 žmonių, tarp jų – ir įvairių gyvūnų globos organizacijų, prieglaudų atstovai.

Seimui ir Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijai adresuotoje peticijoje skelbiama, kad pastaruoju metu viešumoje pastebima vis daugiau nutikimų, kai šeimininkų augintiniai apsinuodija specialiai tam paruoštais "skanėstais", kurių sudėtyje yra graužikų nuodų arba kitokių kenksmingų medžiagų.

Esą dažniausiai naudojami graužikų nuodai, nes šiais prekiaujama daugumoje populiariausių prekybos vietų.

"Šia peticija norime paskatinti įvesti kontrolę tokiems kenksmingiems produktams kaip graužikų nuodai ir kitoms panašaus pobūdžio ir vartojimo cheminėms medžiagoms, kadangi šiuo metu labai sunku arba neįmanoma susekti asmenis, žiauriai besielgiančius su kitų žmonių naminiais gyvūnais. Taip pat priversti juos prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir atlyginti patirtus nuostolius gyvūnų šeimininkams", – teigė peticijos autorius.

Esą leidimas prekiauti graužikų nuodais bei kitomis panašios paskirties priemonėmis turėtų būti suteikiamas tik specializuotose veterinarijos ar sanitarijos parduotuvėse.

Tokių peticijų, kuriomis ginamos gyvūnų teisės, internete galima rasti ir daugiau, žmonės aktyviai jas pasirašo.

Pasirašyti peticiją prieš neteisėtus gyvūnų nuodijimus klaipėdiečiai gali internetiniame puslapyje www.peticijos.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Ir nuodysim, ir šaudysim, kol gyvūnų mylėtojai nepradės laikytis tvarkos. Kito kelio juos priversti nėra.

zoo

grazu ziureti, kaip gyvunu myletojai neigiamai vertina reikalavima tvarkingai laikyti gyvunus. Pasirodo jie nori sikti kur papuola, gasdinti mazus vaikus ir moteris, paleisti savo augintinius, jog tie pernestu visokias ligas ir parazitus. Stai ko siekiama su ta deklaracija.

Anonimas

Vienišų šunų,kačių būdama kitose šalyse nemačiau,o mūsų miestuose net akys raibsta nuo palaidų šūnų,kačių.Kelia žmonėms šiurpą,kad gali šuo įkasti,o katė dar ligą užnešti.Tai darbas darbuotojų ir jiems reikia nuolat skambinti kur valkatauja šūnys,katės.O savo augintinius laikykit namuose tai nebus problemos.O kiek kartu mačiau vaikų darželio smėlio dėžėje kates,vaikai ateina žaisti tai ar čia normalu.Pirma reikia kovoti,kad jų viešumoje nebūtų ir bus ramu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS