Kovo 11-ąją nešė 77 metrų uostamiesčio vėliavą | Diena.lt

KOVO 11-ĄJĄ NEŠĖ 77 METRŲ UOSTAMIESČIO VĖLIAVĄ

Minint Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną visi norintieji buvo kviečiami prisijungti į iškilmingas eitynes ir nešti 77 metrų simbolinę miesto vėliavą. Būrys susirinkusių klaipėdiečių iškilmingai nešė vėliavą Herkaus Manto gatve. Eitynes vainikavo Teatro aikštėje nuskambėjusi „Tautiška giesmė“.

Vakar popietę šimtai susirinkusių klaipėdiečių dalyvavo eitynėse, nešė simbolinę miesto vėliavą nuo Lietuvininkų iki Teatro aikštės, taip paminėdami vieną svarbiausių šalies datų – Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

2022-aisiais minint Klaipėdos įkūrimo 770-ąsias metines, 77 metrų miesto vėliava buvo pasiūta Žvejų rūmų iniciatyva.

Gausiai susirinkusių žmonių eiseną vedė Linas ir Jotvilas Švirinai, lydimi jungtinio „Vyturio“ progimnazijos ir Vydūno gimnazijos mokinių mušamųjų instrumentų orkestro.

Pasibaigus eisenai Teatro aikštėje, prieš prasidedant koncertui „34 Laisvės dainos“, nuskambėjo „Tautiška giesmė“, kurią sugiedojo visa aikštėje susirinkusi publika.

Vėliau prasidėjo koncertas, kuriame pasirodė atlikėjas Dovi Mi (Dovydas Misiūnas) ir grupės „Baltasis kiras“, „Velvet“ ir „Vairas“ kartu su žinoma dainų autore ir atlikėja Laura Remeikiene. Koncerto pabaigoje džiugino DJ Montello (Tomas Montvila).

GALERIJA

  • Kovo 11-ąją nešė 77 metrų uostamiesčio vėliavą
  • Kovo 11-ąją nešė 77 metrų uostamiesčio vėliavą
  • Kovo 11-ąją nešė 77 metrų uostamiesčio vėliavą
  • Kovo 11-ąją nešė 77 metrų uostamiesčio vėliavą
  • Kovo 11-ąją nešė 77 metrų uostamiesčio vėliavą
Gretos Namentkevič nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

>Apgailėtina šventė

Pritariu! TIKRAI paskutinių metu KLP šventės ir renginiai kažkokie NEADEKVATŪS(( amžinai klaipedski veikėjai "iškrenta iš konteksto" su savo "originalumu" ir "kitoniškumu"!! Ir dažniausiai, gaunasi gėdingas briedas, KAIP ir šiuo absurdo paradu "klaipėda-klaipėda". Ir tas pastoviai stimuliuojamas pseudopatriotinis kliedesys "garbė būti klaipėdiečiais" O NE Lietuvos piliečiais, paverčia bet kokį viešą renginį BEPRASMIU nevykusiu farsu..

Apgailetina šventė

Lapkričio 1d. Gražiau švenčiama. Apgailetina Švirinū skanduotė. Suvaryti vaikai, priversti kažkokia veliava neśti. Nesusipratimas. Kaip ir paskutinis šviesu festivalis.

šaunuoliai, laikas skelbti pamario autonomija nuo

py darų vilniaus valdžios, ten šmarės prasmirdusiom silkėm pyzdom seniai jau mus pardavė, Klaipėdos uostas uždirba 25 procentus valstybinio vidaus produkto, o visas šūdas lieka mieste ir aplinkui, tai oro, vandens ir dirvožemio užterštumas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS