Kruiziniai laivai atsisveikino su Klaipėda | Diena.lt

KRUIZINIAI LAIVAI ATSISVEIKINO SU KLAIPĖDA

  • 5

Paskutinio kruizinio laivo „Marco Polo“ apsilankymu penktadienį Klaipėdoje uždarytas 2018 m. kruizinių laivų turizmo sezonas.

„Marco Polo“ nuo 1965 m. iki 1991 m. priklausė Sovietų Sąjungos laivynui ir vadinosi „Aleksandr Puškin“. Šįkart kruizų veteranas į Klaipėdą atgabeno 757 turistus iš Jungtinės Karalystės, Australijos, Kanados, Jungtinių Amerikos Valstijų, Naujosios Zelandijos, kurie pasklido po uostamiestį, vyko į Palangą ir Kuršių Neriją.

Šiemet kruizinių laivų sezonas buvo ypač ilgas - prasidėjo balandžio 17 d. ir baigėsi spalio 19 d. Skaičiuojama, kad vienas kruizinio laivo turistas išleidžia apie 40-50 eurų, tad Lietuvos biudžetą per sezoną jie papildė daugiau nei 2,5 mln. eurų.

Šiais metais Klaipėdą aplankė 58 kruiziniai laivai, planuota, kad jų bus 60, tačiau 2 jūrų laineriai į uostą neužsuko dėl prastų meteorologinių sąlygų. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro pateikiamais duomenimis, kitais metais aplankyti Klaipėdą jau yra užregistruoti 53 kruizinių laivų vizitai, o 2020-aisiais - 35.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zelemunčikas

Teisingai atsakei Aš.Pridurčiau:nuogos lietuviškos mergos žiemą sulenda į urvus,o šnapso kaina ta pati,kaip ir normaliose šalyse.Todėl turistai žieną ir nesiveržia Klaipėdon.

Laivas pastatytas 1965 metais ?!?!?!?

AS

atsisveikino, nes rudenį žiema turistams nėr ką žiūrėt nei Palangoj, nei Nidoj nei Klaipėdoj..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS