KU Menų akademija bus integruojama į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją | Diena.lt

KU MENŲ AKADEMIJA BUS INTEGRUOJAMA Į LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJĄ

  • 7

Klaipėdos universiteto taryba pirmadienį pritarė sprendimui universiteto Menų akademiją integruoti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (LMTA).

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos universitetas, sprendimas priimtas atsižvelgiant į Švietimo ir mokslo ministerijos bei LMTA kreipimusis dėl šios integracijos. Integracijai jau anksčiau pritarė Menų akademijos Taryba.

„Mes pritariame švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės siekiui meninių specialybių specialistus rengti vienoje aukštojoje mokykloje, kad būtų optimaliai panaudotos dėstytojų kompetencijos ir turimi infrastruktūriniai ištekliai“, – pranešime teigia KU Tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika.

Pasak Klaipėdos universiteto Menų akademijos dekano Vytauto Tetensko, siekiant užtikrinti profesionalių menininkų rengimą Lietuvoje ir uostamiestyje, svarbu pritarti aukštojo mokslo reformai. Prisijungimas prie LMTA užtikrins kokybišką meninių specialybių specialistų rengimą Klaipėdoje, be to, tikimasi, kad tai sudarys geresnes sąlygas studentams, nes šiais metais priėmimui į aukštąsias mokyklas Menų akademijai buvo skirtos aštuonios valstybės finansuojamos vietos.

Tarybos posėdyje taip pat aptarta tolesnė universiteto veiklos sritis – Klaipėdos universitetas sieks plėtoti jūrinių mokslų ir technologijų segmentą. Aukštoji mokykla norėtų šioje srityje bendradarbiauti su Klaipėdos valstybine kolegija ir Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla bei sudaryti universitetinį mokslo centrą.

Be to, Klaipėdos universiteto valdyme ir veikloje ruošiamasi kviesti dalyvauti Vakarų Lietuvos regiono savivaldybes, kurių merai savo ketinimus yra patvirtinę bendradarbiavimo memorandumu. Savivaldai siūloma formuluoti savo poreikius, universiteto tikslus ir finansiškai prisidėti prie tų poreikių įgyvendinimo.

Šiuos planus universitetas ruošiasi pristatyti Seimui ir Vyriausybei.

Švietimo ir mokslo ministerija spalio pabaigoje pristatė tolesnį universitetų tinklo reorganizavimo planą. Jame dėl Klaipėdos universiteto ateities svarstomi du alternatyvūs variantai: jis arba būtų reorganizuojamas prijungiant prie plačios aprėpties valstybinio universiteto universitetinio mokslo centro teisėmis, arba liktų autonomiškas ir būtų stiprinamas, išgryninant jo profilį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

už visa tai

Padėkokime žemai nusilenkdami liberalams.

Romas

Štai taip, po truputį Klaipėda tampa kaimu. Senamiestis miręs, viskas susikoncentravo Akropolyje, per miestą virtinės fūrų važiuoja, kažkada buvusi stipri Klaipėdos Koncervatorija su pasaulyje Lietuvą garsinusia "Žuvėdra" žlunga....

Vytautas

Daug daug vandens ir nieko suprantamo.Kas bus ruosiami: dirigentai,instrumentininkai,solistai ,baleto(arba polkos su raguciais) atlikejai,vargonininkai?Ir kur tai vyks,- Vilniuje ar Klaipedoje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS