KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių | Diena.lt

KUFA MENTORYSTĖS PROGRAMA IEŠKO NAUJŲ DALYVIŲ

  • 1

Devintąjį sezoną skaičiuojantis Kultūros fabrikas nuo spalio vidurio skelbia trečiąją KUFA mentorystės programa dalyvių paiešką. Ši programa siūlo vienerių metų trukmės intensyvią mentorystės programą, kurios metu dirbdami su kūrybinių industrijų ir verslo profesionalais auginsite savo verslą nemokamai. Galimybe jau pasinaudoję dalyviai džiaugiasi pokyčiais.

Veiklai – plačios galimybės

KUFA mentorystės programos paskirtis – remti pradedančius menininkus ir augančius kūrybinių industrijų verslus, veikiančius scenos menų, kino, dizaino, mados, fotografijos, architektūros, IT ir kt. kūrybinėse srityse. Šių sričių atstovai turi galimybę lydimi profesionalių mentorių įgauti praktinių įgūdžių ir aktualių žinių, sumažinti riziką verslo pradžioje. Programos dalyviams siūloma savo idėjas įgyvendinti dirbant „Kultūros fabriko“ bendradarbystės erdvėje. Patyrę konsultantai yra pasiruošę suteikti individualias konsultacijas verslo, teisės, marketingo, buhalterijos, finansų valdymo, grafikos dizaino, IT pritaikymo versle ir kt. klausimais. Profesionali mentorių komanda suteiks mentorystės paslaugas ir leisis drauge į augančio verslo kelionę. Kaip ir kasmet, KUFA mentorystės programos dalyviai bus kviečiami į nemokamus verslo seminarus, konferencijas, dirbtuves ir net į KUFA kino salę, kur galės stebėti naujausius „Arlekino“ repertuarinius kino filmus.

Pagalba – visokeriopa

Pernai pavasarį startavusi 12 mėnesių trukmės KUFA mentorystės programa padėjo įgyvendinti savo verslo idėjas bei įsitvirtinti kūrybos ekonomikos rinkoje 28 kultūros ir kūrybinių industrijų atstovams.

Lina Malakauskaitė apie taisyklingo kvėpavimo poveikį ir naudą galėtų pasakoti labai ilgai. Po 10 metų gyvenimo Latvijoje ji grįžo gyventi į gimtąjį kraštą ir nusprendė keisti veiklos sritį – lėktuvų oreivė tapo kvėpavimo instruktore ir gongų muzikos terapijos meistre, organizuojanti kursus visiems, norintiems atrasti save iš naujo, praplėsti savo galimybių ribas.

Pasak Linos, viešo kalbėjimo, vadybos, finansų konsultacijos suteikia praktinės naudos ir padeda toliau plėtoti idėją.

„Mentorystės programa – nuostabi! Nuo pirmo susitikimo su mentore Aušra Pacevičiūte supratau, kad mano idėja yra teisinga. Kito žmogaus įžvalgos iš šono padeda pasitikrinti, ar pernelyg neužsisukai savame rate. Mentorė išmokė nusimesti kuklumą ir siekti daugiau“, – patirtimi dalijosi L. Malakauskaitė.

Kultūros fabriko nuotr.

Išsigryninti ir nusimesti kuklumą

Kino operatorius ir režisierius Pavelas Ochrimenko neslepia, kad dalyvavimas programoje padėjo išsigryninti savo siekius ir kryptingiau siekti tikslo. Rezultatas – kartu su drauge režisiere sukurtas trumpametražis filmas. Filmavimas ir aktorių atranka vyko Kultūros fabrike. Kai kurių aktorių net nereikėjo ieškoti – juos rado vietoje.

Kino stovyklų, kino kursų organizatorius pasidžiaugė, kad gali dirbti gyvybės kupinoje aplinkoje, kur įrengta kino salė, vyksta įvairūs mokymai, konferencijos, galima užmegzti daug naudingų ryšių.

Kultūros fabriko nuotr.

Sveikuoliški traškučiai – pasauliui

Prieš gerą dešimtmetį linų sėmenų traškučius pradėję gaminti du ukrainiečiai, 2020 metais įžengė į ES rinką ir įsteigė įmonę Klaipėdos rajone. Sveikuolišką produktą populiarinti ir vis labiau plėsti gamybą vienam iš įmonės kūrėjų Sergejui Šakolai padėjo įsitraukimas į KUFA mentorystės programą.

Sveikuoliškiems traškučiams buvo sukurtas naujas prekinis ženklas, pakuotė. Vadovaujantis mentorės Linos Gelažnikienės patarimais, įmonė savo produkciją pristatė parodose ir mugėse Lietuvoje, o rugsėjo pradžioje – ir Latvijoje. Traškučių pardavėjai užmezgė prekybinius ryšius su Norvegija, Švedija, savo produktą pasiūlė didžiausiai pasaulyje mažmeninės prekybos svetainei internete amazon.com.

Iš mentorės taip pat gavo naudingų patarimų, kaip save pristatyti socialiniuose tinkluose. Pasak S. Šakolos, nuo sausio iki rugsėjo pavyko gana daug nuveikti, tad įmonė nesiruošia sustoti ir planuoja tolimesnę plėtrą.

Šiai dienai Sergejus ne tik vysto inovatyvų produktą, bet ir kuria naujas darbo vietas Lietuvoje. Tai gali tapti paskata ir įkvėpimu, norintiems gyventi ir kurti Klaipėdoje, nes atvykusiems aukštos kvalifikacijos specialistams Klaipėdos miesto savivaldybė jau teikia talentų pritraukimo finansinę paskatą – 2000 Eur būsto nuomos kaštams padengti ir 400 Eur lietuvių kalbos kursams.

Kultūros fabriko nuotr.

Kad svajonė virstų realybe

Fotografė Eglė Sabaliauskaitė mano, kad mentorių patarimai ir pagalba padėjo savo paslaugas pakelti iki aukštesnio lygio bei praplėsti bendradarbiavimo galimybes su klientais. Pasak fotografės, dirbant kūrybinį darbą kartais pritrūksta racionalumo, o mentoriai viską sustyguoja ir sudėlioja, kad fantazijos ir svajonės virstų realybe. Įsitraukimas į programą priminė, koks svarbus bendrystės jausmas su kolegomis.

„Kartais net nežinau, kokios pagalbos reikia. Mentoriai naviguoja reikiama kryptimi, pataria su kuo konkrečiai kalbėti esant tam tikrai problemai. Mano verslas nėra naujas – fotografuoju 13 metų, bet jei būčiau tokios pagalbos sulaukusi nuo veiklos pradžios, būčiau gerokai patobulėjusi“, – įsitikinusi programos dalyvė.

Kaip pristatyti nišinę veiklą?

„Gavau patalpas su labai gražiu vaizdu, – taip pokalbį pradėjo interjero dizainerė Živilė Stasiūnė. – Galiu čia vakaroti, dirbti savaitgaliais, prireikus pasinaudoti atskiromis patalpomis susitikimui su klientais ar tiesiog atsigerti kavos“.

Erdvių psichologiją studijuojanti dizainerė pasirinko sąmoningo interjero aspektą, kurį savo darbe naudoja ne vienerius metus. Dalyvauti programoje ji nusprendė, norėdama labiau išsigryninti savo braižą bei kuo aiškiau šią nišinę veiklą pristatyti klientui.

„Kol kas esu šiame procese, bet gavau labai daug gerų konsultacijų, susietų su savo prekės ženklo kūrimu, klientų poreikių išsigryninimu“, – pasidžiaugė interjero kūrėja.

Programos dalyvė Brigita Adomavičiūtė pasidžiaugė galimybe tapti šios programos dalimi. Prieš šešerius metus iš Kauno į uostamiestį persikrausčiusi mergina kuria autentiškas asmenybės saviugdos ir savęs pažinimo programas per šokį ir meditacijas. „Mano tikslas buvo sukurti mokymų kursą kaip produktą, kur sąmoningumą galima derinti su autentiškumu. Vienam kurti verslą ir įsitvirtinti naujoje rinkoje – nėra lengva, o sukurti svetainę, investuoti į mokymus yra gana brangu“, – pasakojo Brigita.

Mentorystės programa suteikė taip reikalingą palaikymą, o naudingi profesionalūs ekspertų patarimai buvo pritaikyti būtent jai ir jos veiklai. „Esu labai dėkinga šiai programai. Man ji labai padėjo pasistūmėti į priekį, augti bei kurti, atrasti savo veiklos išskirtinumus, nepasiduoti ir tuo pačiu įtraukti bendruomenę bei daryti gerus darbus jos labui. Šiandien esu stiprioje pusiaukelėje, vis dar tęsiu mentorystę, sukūriau savo svetainę ir ruošiuosi startui – rankovės stipriai paraitotos“, – pasakojo B. Adomavičiūtė.

KUFA mentorystės programą dalinai finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

https://www.kufainkubatorius.lt/

Paraišką teikti čia:

GALERIJA

  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
  • KUFA mentorystės programa ieško naujų dalyvių
Kultūros fabriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Apgailėtina nauda

Ką tokios profesijos, verslai duoda šaliai? Protu nesuvokiu tokių "mentorysčių". Lipa mergelė į tribūna su pajūrio šortais, plikais rietais ir porina. Net gongais skambinti nereikia, dėmesys- trumpikėms!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS