Kuriozas: traukinio bilietas – ir kišeniniam šuniukui | Diena.lt

KURIOZAS: TRAUKINIO BILIETAS – IR KIŠENINIAM ŠUNIUKUI

Į Klaipėdą traukiniu kartu su miniatiūriniu šuneliu vykusią moterį nustebino bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" kainų politika. Ramiam ir krepšyje visą kelionės laiką pratūnojusiam augintiniui teko pirkti atskirą bilietą.

Nykštukinį Jorkšyro terjerą neseniai įsigijusi L. L. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – I. L.) su dukra važiavo iš Radviliškio į Klaipėdą. Trijų mėnesių laiko šunelis nesveria nė kilogramo, todėl moteriai nė į galvą nešovė nupirkti bilietą ir jam.

Apie šią prievolę pranešė keleives pasitikusi traukinio palydovė.

Paaiškėjo, kad visai nesvarbu, veži vokiečių aviganį ar Jorkšyro terjerą – susimokėti už augintinio bilietą šeimininkui tenka tokią pačią sumą.

Tai yra 30 proc. visos bilieto kainos.

Išgirdę žmonės ėmė juoktis, kad delno dydžio šuo dar gali būti apmokestintas.

"Išgirdę žmonės ėmė juoktis, kad delno dydžio šuo dar gali būti apmokestintas. Viena moteris komentavo, kad iki Plungės už tą pačią sumą nuvažiuoja. Vos trijų mėnesių šuniukas net galvos iškišęs iš krepšio nebuvo. Man tai atrodo keista", – stebėjosi L. L.

Šuns kelionė traukiniu šeimininkei atsiėjo 3,18 euro, tik porą eurų mažiau už jos pačios bilietą, kuriam turi 50 proc. neįgaliojo lengvatą.

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" Komunikacijos departamento projektų vadovė Novilė Valančė patvirtino, kad visiems keleivių augintiniams galioja tas pats mokestis. Šuns ar katės veislė bei dydis kainai reikšmės neturi.

Augintinio bilieto mokestis yra 30 proc. nuo visos bilieto kainos. Pastaroji taip pat priklauso nuo traukinio kategorijos.

"Lietuvos geležinkelių" traukiniai yra draugiški augintiniams. Tokią paslaugą labai vertina augintinių šeimininkai – esame bene draugiškiausia augintiniams transporto priemonė, nes augintiniai traukiniuose važiuoja šalia savo šeimininkų, ne bagažo skyriuje, didžiosiose geležinkelio stotyse keturkojams keleiviams yra įrengti specialūs stovai vandeniui. Šviežiu vandeniu stovai pripildomi kasdien, karštomis dienomis – pildomi nuolat", – komentavo bendrovės atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

...

Jei šuo turi atskirą bilietą, ar gali jis traukiniu be šeimininko važiuot?

Klaipedietė

Ačiū Lietuvos geležinkeliams. Naudojausi jų paslauga ir toliau naudosiuosi. Žmonės, kas jums darosi? Pikti, viskuo nepatenkinti, kuo tie gyvūnai jums trukdo? Jau geriau prie šuns sedėti negu prie kokio susireikšminusio "beblusio" :)

Andzela

Nematau problemu. Dar ir dziaugiuos, kad gali vaziuoti su gyvunais. O kodel gyvunas turi nemokamai vaziuoti? Tada ir as paklausciau kodel joksirui nemokamai, o uz avigani mokek. Tai gyves padaras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS