Labdara – ir klaipėdiečiams, ir ukrainiečiams | Diena.lt

LABDARA – IR KLAIPĖDIEČIAMS, IR UKRAINIEČIAMS

Klaipėdiečiai raginami savo daiktams suteikti antrą gyvenimą – padovanoti juos tiems, kam labiausiai trūksta. Tad į Klaipėdos socialinės paramos centrą galima atnešti dar tinkamus naudoti drabužius, avalynę ir buities reikmenis.

Šis centras daiktus priima nuo pirmadienio iki penktadienio. Visi jie bus išdalyti skurstantiems klaipėdiečiams ir uostamiestyje prieglobstį nuo karo radusiems ukrainiečiams.

„Socialiniai darbuotojai vis dar suranda skurdžiai gyvenančių klaipėdiečių, kurių butuose trūksta ne tik tvarkos, bet ir baldų, šaldytuvų ir kitokios buitinės technikos, patalynės, kitų reikmenų. Į Klaipėdą atvyksta Ukrainos karo pabėgėlių, kuriems reikia pagalvių, antklodžių, pledų, patalynės ir kitų namų apyvokos daiktų (puodų, keptuvių, indų, įrankių) ir rūbų. Galbūt tvarkote savo, tėvų ar kitų artimųjų namus ir surandate nenaudojamų daiktų, drabužių, avalynės ir kitų reikmenų, kurie yra tvarkingi ir tinkami naudoti. Centras priimtų tvarkingus daiktus, rūbus, avalynę ir perduotų skurstantiems klaipėdiečiams ir ukrainiečiams“, – rašoma centro prašyme.

Kol kas daiktus aukojančių žmonių – nedaug. Anot šio centro Socialinių paslaugų poreikio ir kokybės vertinimo skyriaus vadovės Danutės Butkevičienės, labiausiai trūksta daiktų suaugusiems.

„Žmonių, kurie aukoja labdarai, nėra daug. Dažnai atneša labai mažiems vaikučiams daiktų ir rūbų, kurių poreikis nėra didelis, labiausiai drabužių reikia suaugusiems žmonėms. Trūksta  sezoninės avalynės, rūbų skirtingiems metų laikams, antklodžių, pagalvių ir patalynės“, – informavo D. Butkevičienė.

Prašoma ir marškinėlių, sportinių kelnių.

„Prašome, kad rūbai būtų tvarkingi ir švarūs, o ne metami lauk, nes būna ir tokių atvejų“, – pažymėjo D. Butkevičienė.

Gairės: labdara, karas Ukrainoje, paaukoti daiktus Klaipėdoje, Klaipėdos socialinės paramos centras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS