Laimės receptas: prekiauti turguje | Diena.lt

LAIMĖS RECEPTAS: PREKIAUTI TURGUJE

  • 0

“Kol judi, kruti, rodos, kad gyveni“ – su šypsena veide sako į aštuntą dešimtmetį įkopusi klaipėdietė Jadvyga. Jau 23-ią pavasarį moteris pasitinkaturguje, parduodama savo kieme užaugintus sodinukus ir gėlių daigus.

“Kol judi, kruti, rodos, kad gyveni“ – su šypsena veide sako į aštuntą dešimtmetį įkopusi klaipėdietė Jadvyga.

Jau 23-ią pavasarį moteris pasitinkaturguje, parduodama savo kieme užaugintus sodinukus ir gėlių daigus.

Žemės darbai – atgaiva sielai

„Gyvename šalia Naujojo turgaus, turime nedidelį namuką, keletą arų žemės“ – pasakojimą pradeda Jadvyga.

„Su vyru prižiūrime namo aplinką, auginame įvairias gėles, daržoves. Visko sėjame tiek, kad patiems užtektų ir dar kaimynui liktų“ – šypteli moteris.

Pavasarį gėlių daigus ir sodinukus, vasarą – vyšnias, pomidorus ir agurkus, rudeniop – saldžias prinokusias kriaušes ir kitas užaugintas gėrybes prekybininkai parduoda Naujojo turgaus lauko paviljone. Didžiąją gyvenimo dalį agronome dirbusi moteris, žemės darbams neliko abejinga ir išėjusi į pensiją – jau pirmą laisvą dieną užaugintus sodinukus Jadvyga išsidėliojo ant prekystalio ir pradėjo prekybą.

Prierašas po nuotrauka: Naujojo turgaus prekiautoja Jadvyga kiekvienam savo pirkėjui suteikia išsamią informaciją apie perkamus sodinukus ar gėlių daigus.

„Senoji gėlių auginimo literatūra praverčia kiekvieną dieną“ – teigia Jadvyga.

Turguje - natūraliai užauginta produkcija

Prakalbus apie daržovių bei sodinukų auginimo būdus, trąšas ir kitas priemones, ponia Jadvyga entuziastingai ima pasakoti apie kompostavimą.

„Kai įsirengėme daržą, šalia išsikasėme 6 metrų duobę, joje pradėjome ruošti kompostą. Tai pati geriausia trąša, kokia tik gali būti“ – įsitikinusi Jadvyga.

Jau daugelį metų vienintelės  prekybininkės naudojamos trąšos visiems žemėje auginamiems augalams– namuose gamintas kompostas ir po kūrenimo likę pelenai.

„Pirkėjams geriausias natūralumo įrodymas – kitą sezoną išsikeroję ir puikiai žemėje įsitvirtinę augalai“ – teigia prekiautoja.

„Gyvename čia pat, keli žingsniai ir mes jau turguje– mostelėdama ranka  dešinėn“ – pasakoja Jadvyga.

Apie kitą prekybos vietą niekada negalvoję  prekybininkai patenkinti turgavietės tvarka, sudarytomis sąlygomis ir kitų prekiautojų draugija.

„Čia visi malonūs žmonės. Per daugelį metų susigyvenome, padedame vienas kitam – konkurencijos čia tikrai nėra, o ir lankytojų šiltuoju metų sezonu turguje tikrai netrūksta“ – tikino prekiautoja.

Bendravimo džiaugsmas

„Vieną pagrindinių priežasčių, kodėl pradėjau prekiauti turguje – galimybė sutikti naujus žmones, bendrauti, dalintis žiniomis apie augalų priežiūrą ir, aišku, galimybė užsidirbti vieną kitą litą“ – pasakojo Jadvyga.

Kaip tik tuo metu, atėjęs pastovus pirkėjas Kazimieras, pakšteli Jadvygai į skruostą, padėkoja už puikius salierų daigus ir prisėda pasikalbėti – štai tokia turguje prekiaujančių prekybininkų kasdienybė.

„Prekyba turguje – mūsų laisvalaikis.  Kol esame sveiki, taip ir norisi būti apsuptiems žmonių, o čia, turguje, vienišas tikrai niekada nesijauti“ – šypsodamasi kalba Jadvyga.

Litas prie lito – poilsis Druskininkuose

Prekybą turguje Jadvyga įvardina  kaip pagyvenusių žmonių žaidimą.

„Su vyru kiekvieną sezoną vedame apskaitos žurnalą, sekame, skaičiuojame, kiek šiemet pavyko uždirbti“ – pasakoja prekiautoja.

O uždirbti, pasirodo, tikrai galima.Kiekvienais metais turguje prekiaujantys senjorai  išvažiuoja pailsėti į Druskininkus ar kitą kurortą.

„Mano vyras labai darbštus, kruopštus, taip pat kaip ir aš, be galo myli žemę, tik prekiauti jis nemoka“ –pasakojimą apie šeimos verslo sėkmę baigia Jadvyga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS