Laiptai klaipėdiečiams kelia pavojų | Diena.lt

LAIPTAI KLAIPĖDIEČIAMS KELIA PAVOJŲ

Dviračiais ar pėsčiomis Herkaus Manto gatve judantys klaipėdiečiai jau kurį laiką turi aplenkti grėsmingą kliūtį. Esą laiptai verkiant prašosi ne dekoratyvinio, o kapitalinio remonto.

Žmonėms nerimą kelia miesto centre, Herkaus Manto gatvėje Klaipėdos universiteto link, pavojingai išgriuvęs betoninis laiptas.

"Gal reikėtų aptverti? Manau, šiai vietai jau dabar būtinas rimtas remontas, nes miesto valdžia nespės lopyti tų byrančių laiptų. Dviratininkams ir pėstiesiems, dažnai važiuojantiems prie jūros, tai ypač aktualu", – įsitikinęs klaipėdietis.

Apie nesaugų ruožą informuoti Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Nijolės Vedeikienės, informacija buvo persiųsta rangovams, kurie sutvarkys įgriuvą.

"Spręsime klausimą dėl kapitalinio laiptų remonto, nes kasmet įvairiose jų vietose atsiranda įgriuvų", – teigė N.Vedeikienė.

Gyventojai atkreipė dėmesį, kad Europos sporto miestu įvardijama ir mažinti taršą siekianti Klaipėda turėtų būti atidesnė dviratininkų ir pėsčiųjų poreikiams.

"Štai buvo nutiesti nauji takai Tilžės gatvėje, ties geležinkelio pervaža. Gaila, bet kol kas dviračių takas prie pervažos stebuklingai nutrūksta. Labai tikiuosi, kad tai neužbaigtas projektas ir tąsa bus", – stebėjosi pašnekovas.

Tiesa, pastebima ir teigiamų pokyčių. Gyventojai džiaugiasi vasarą atnaujintu Gedminų taku.

Nuo Debreceno aikštės iki Gedminų gatvės vedančio tako, kuriuo kasdien praeina daug žmonių, būklė iki rekonstrukcijos buvo prasta. Danga visiškai susidėvėjusi, trūko infrastruktūros, želdiniai išsikeroję.

Lietingu metu takas buvo užliejamas. Miestiečiams tekdavo klampoti per balas. Gyventojai ne kartą skundėsi tako būkle, prašė, kad miesto valdžia imtųsi veiksmų.

Galiausiai darbai startavo praėjusių metų rugpjūtį ir truko apie metus.

Take įrengtas naujas apšvietimas, drenažas. Atnaujinta danga, pakloti pėsčiųjų ir dviračių keliai. Palei taką įrengtos ir naujos automobilių stovėjimo vietos, taip pat vaikų žaidimų, treniruoklių, krepšinio aikštės.

Gedminų tako atnaujinimo darbai atsiėjo 950 tūkst. eurų. Darbus atliko įmonė "Kauno keliai".

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

juk 21 am

patys iš RUSŲ TYČIOJASI O SAVĘS NEMATO KAD PO NOSIM TOKS PAT BARDAKAS KAI NELAIMĖ ATSITINKA TADA SUBBBBBNES PAJUDINA O KAD GAIDŽIUS PADEGINĖJA O ČIA JAU METŲ ĮVIKIS DIDŽIULIS IR NET APSAUGA SKIRIA IEŠKO NUSIKALTELIU OHO KAIP O KA MES PAPRASTI ŽMOGELIAI GALIM GALVAS SUKINĖTIS NIEKO TOKIO

Vita

Ne daug geresni laiptai ir Baltijos prospekto Taikos prospekto požeminėje perėjoje

Ita

Kol nebakstelsi pirstu tol nemato o pries metus reikejo mazo remonto ,o daba didelio .....gal akinius ponai valdininkai uzsidesit ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS