Lauko prekybai – vienodi nameliai | Diena.lt

LAUKO PREKYBAI – VIENODI NAMELIAI

Miestas už 88 tūkst. eurų nupirko vienodus metalinius namelius, skirtus lauko prekybai. Nuo šiol tokiai veiklai licencijas metams įsigiję klaipėdiečiai statiniais galės naudotis nemokamai. Tačiau esą prekeivių yra daugiau nei naujos įrangos.

Klaipėdos gatvėse, kur dažniausiai savo skėčius išskleidžia ir palapines pasistato daržovių ir vaisių pardavėjai, išdygo tamsiai žalios spalvos metaliniai nameliai.

Klaipėdiečiai išsyk ėmė spėlioti, kokia čia naujovė ir kam tie nameliai skirti. Vieni pirmųjų savo socialiniame tinkle į tai sureagavo Vitės bendruomenės atstovai. Čia tuoj pasidalyta informacija, kad "miestas nupirko 26 namelius prekybai daržovėmis ir vaisiais, mūsų rajonas gavo kelis tokius".

Į diskusiją įsitraukę aktyvistai klausinėjo: "Ar tai miesto lėšomis, ar bus iš prekiautojų išskaičiuota? O gal tiesiog prekybos vieta pabrangs? Juk pas mus veltui nedaroma." Kiti pasidžiaugė, kad tvarkingai atrodo.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas pasakojo, kad pagal strateginį miesto veiklos planą tokia lauko prekybos įranga buvo numatyta ir tam skirtos lėšos.

"Buvo viešas pirkimas, sulaukėme tik vieno pasiūlymo ir tai tik iš trečio karto. Nusipirkome 26 namelius po 3,4 tūkst. eurų už vieną. Nameliai metaliniai, vienas sveria iki 900 kg, jo taip lengvai nenuversi ir kitur nenuneši. Rangovams ir formulavome užduotį, kur buvo numatytas jų funkcionalumas, tvirtumas, saugumas", – dėstė R.Armonas.

Šoninėse namelio duryse yra staliukai, ant sienų – lentynos prekėms. Tiesa, ne visos lentynos dar atvežtos, todėl kai kuriais nameliais prekiautojai nesinaudoja. Nakčiai prekės iš namelių bus išimamos ir išvežamos, jie užrakinami.

"Kol kas šiais nameliais prekeiviai gali naudotis nemokamai. Kaip bus ateityje, nežinau. Kam teko laimė jais naudotis? Tiems, kurie išsiima leidimus ištisus metus prekiauti vaisiais ir daržovėmis. Atsirado ir daugiau norinčiųjų gauti nemokamą namelį, bet jie tik 2–3 mėnesius per metus prekiauja, tad jiems namelių dar nepagaminome. Pagal skirtus pinigus užteko pagaminti tik 26 vienetus. Mieste dar liks prekiaujančiųjų ir po skėčiais bei palapinėse, bet dauguma darbuosis nameliuose", – teigė R.Armonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O dar sako

kad valstybės iždas tuščias, pinigai iš biudžeto srūva upeliais, tik ne ta kryptimi kuria reikėtų, kažkas siaubingai nesugeba valdyti situacijos, ar daržovės ir vaisiai būtini gatvėje privaloma tvarka?

Va

Iš Kur tokia kaina tu namelių? Jūs jakaujat!!!! Už metalo gabalo!!!! Kažkam pinigų pritrūko ....

...

Kažkas SUPER-biznį prasuko...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS