LCC tarptautiniame universitete įsisuko COVID-19: serga net keli studentai | Diena.lt

LCC TARPTAUTINIAME UNIVERSITETE ĮSISUKO COVID-19: SERGA NET KELI STUDENTAI

LCC tarptautiniame universitete nustatyti keli COVID-19 atvejai. Visi užsikrėtę studentai iš užsienio laiką leidžia saviizoliacijoje, tačiau būta ir keblumų – viena studentė nenorėjo pripažinti koronaviruso diagnozės.

Serga keli studentai

Mokslo metams nė neįsibėgėjus, uostamiestyje veikiantis LCC tarptautinis universitetas priverstas tvarkytis su COVID-19 iššūkiu – aukštojoje mokykloje užfiksuoti keli užsikrėtimo atvejai.

"Šiuo metu turime keturis atvejus. Visi jie yra įvežtiniai, tarp jų nėra nė vieno lietuvio, visi studentai – užsieniečiai", – situaciją apibendrino LCC tarptautinio universiteto Korporacinės komunikacijos ir rinkodaros strategijos vadovė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Universiteto atstovė teigė, kad virusu užsikrėtusiems studentams pasireiškė tik lengvi peršalimo simptomai, keli nejaučia kvapo ar skonio.

"Galime užtikrinti, kad visi studentai, kuriems yra nustatomas teigiamas testo rezultatas, taip pat kaip ir tie studentai, kurie atvykę į Lietuvą turi izoliuotis, tai daro. Bendrabučio registratūros darbuotojai kiekvieną rytą skambina studentams, prašydami pateikti tos dienos temperatūros rodiklius, jie yra įvedami į sistemą", – tvirtino I. Rotautaitė-Pukenė.

Nenorėjo pripažinti ligos

Nors, kaip tvirtinama, šiuo metu virusu užsikrėtę studentai laiką leidžia saviizoliacijoje, tačiau iš pradžių šiokios tokios sumaišties vis dėlto būta.

"Viena studentė, sulaukusi testo rezultatų, diagnozės pripažinti nenorėjo vien todėl, kad jautėsi gerai ir neturėjo jokių simptomų. Tačiau jai buvo išaiškinta Lietuvoje galiojanti tvarka dėl saviizoliacijos, tad ji turėjo ją tęsti ir toliau. Tai ji ir daro", – tvirtino universiteto atstovė.

Pašnekovės teigimu, aukštoji mokykla kontroliuoja, ar studentai laikosi taisyklių.

Saviizoliacijos reikalavimus pažeidęs studentas galėtų būti šalinamas iš universiteto.

Visiems atliko tyrimus

Šiemet, kaip ir kasmet anksčiau, į tarptautinį universitetą atvykstančių studentų sulaukta jau prieš rugsėjį.

Atvykėliams taikoma dviejų savaičių saviizoliacija, tad aukštajai mokyklai teko užtikrinti tam būtinas sąlygas.

Universiteto atstovė aiškino, kad šiuo metu saviizoliacijai yra skirti du aukštai viename iš dviejų bendrabučių. Rugpjūčio pradžioje tam buvo numatytas visas vienas bendrabutis.

Tie studentai, kurie pasiliko Lietuvoje per vasarą, buvo iškeldinti ir apgyvendinti viename bendrabutyje, o kitas esą buvo paskirtas naujai atvykusiesiems. Iš viso saviizoliacijai buvo skirta apie 100 vietų.

Pasak I.Rotautaitės-Pukenės, šiuo metu dauguma studentų jau po saviizoliacijos, tad buvo nuspręsta palikti du vieno bendrabučio aukštus.

"Visi užsieniečiai darėsi privalomus testus. Tam LCC tarptautinis universitetas yra sudaręs sutartį su privačia klinika", – sakė pašnekovė.

Universiteto studentai aukštosios mokyklos atstovų buvo pasitinkami oro uostuose ir pargabenami į Klaipėdą.

Daugiausia – užsieniečių

Į svečią šalį studijuoti atvykusiais ir išsyk į saviizoliaciją patekusiais studentais toliau rūpinasi aukštosios mokyklos atstovai.

I. Rotautaitė-Pukenė pasakojo, kad LCC tarptautinio universiteto Studentų ugdymo skyrius, padedant savanoriams studentams ir dėstytojams, per visą studentų saviizoliaciją rūpinasi jų maitinimu, užimtumu, gera savijauta.

"Studentai gali užsisakyti maisto iš universiteto valgyklos ar miesto kavinių. Per 10 studentų saviizoliacija besirūpinančių asmenų kiekvienam maistą ar maisto produktus atneša iki kambario durų. Kiekvieną rytą kavos ir arbatos mobilusis punktas važiuoja koridoriais, siūlydamas šią nemokamą paslaugą", – pasakojo pašnekovė.

Tiesa, jaunuoliai kviečiami dalyvauti įvairiose veiklose, naudotis elektronine biblioteka, jeigu reikia, nuotoliniu būdu asmeninėms konsultacijoms priima psichologė.

LCC tarptautinis universitetas šiemet priėmė 250 pirmakursių iš 27 pasaulio valstybių. Tarp naujų studentų lietuvių – 24 proc., likusius 76 proc. pirmo kurso studentų sudaro jaunuoliai iš JAV, Kanados, Indijos, Mongolijos, Maroko, Sudano, Afganistano, Irako, Turkijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Gruzijos, Ukrainos ir kitų šalių.

Dar kelios dešimtys studentų iš 10 pasaulio valstybių pradėjo magistrantūros studijas.

Iš viso universitete mokosi apie 600 studentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Praeivis

Idomu kad tik studentai nežino ir nejaučia kad jie serga... Žmonės Lietuvoje niekada taip ir nesuzinos kaip tas COVID atrodo....

Neumann

Kokie mes lietuviai faini — tamsūs, pagiežingi atsilupėliai. Nekęsti ko nors, kas nauja, kitaip ir nelietuviška, yra mūsų pareiga. Skaitant komentarus noriu pasakyti tik viena — niekingi mėšliukai.

opa

:)))))))))))) net keli :)))))))))) axaxaxa... nebegaliu, kaip juokinga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS