Lietuvos pajūryje – netikėti radiniai | Diena.lt

LIETUVOS PAJŪRYJE – NETIKĖTI RADINIAI

Karklėje aplinkosaugininkus nustebino jūros išmesti radiniai paplūdimyje. Vieną dieną bangos išplukdė buitinį šaldytuvą, kitą dieną – dar tris. Kol Pajūrio regioninio parko direkcijos darbuotojai organizavo šaldytuvų išvežimą iš pliažo, virtuvės baldų nuolaužas jūra išmetė Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje.

"Dar taip nebuvo, kad dvi dienas iš pliažo būtų tekę vežti šaldytuvus. Galvojome, kad tokiu šlykščiu būdu kažkas atsikratė šiukšlių. Bet, radus dar tris šaldytuvus, tapo aišku, kad kažkas čia ne taip", – pasakojo Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Socialiniame tinkle paskelbus apie radinius, atsirado nutuokiančiųjų, iš kur jie galėjo atsirasti.

Kilo įtarimų, ar tik šių šaldytuvų nepametė į Klaipėdą iš Anglijos mobiliuosius namelius plukdęs laivas, kuris savaitgalį pateko į audrą.

Dar taip nebuvo, kad dvi dienas iš pliažo būtų tekę vežti šaldytuvus.

Paaiškėjo, jog uostininkai buvo gavę pranešimą apie pamestus septynis namelius. Pats laivas per incidentą nenukentėjo. Nelaimė nutiko apie 14 jūrmylių nuo Klaipėdos uosto vartų.

Antradienį ir trečiadienį aplinkosaugininkams surinkus šaldytuvus, Smiltynėje Kuršių nerijos nacionalinio parko biologė aptiko virtuvės baldų nuolaužų.

"Tai buvo lentynėlių, virtuvės baldų nuolaužos, kažkokios durelės. Reikės atidžiau pasidairyti, gal dar ką nors surasime", – pasakojo parko biologė Jūratė Zarankaitė.

Septynių konteinerinių namelių krovinį pametė laivas "Helene G", kuris pateko į audrą naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

GALERIJA

  • Nuostoliai: šis laivas neteko septynių konteinerinių namelių.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

>jaunimui-

Ne toks jau ir protingas esi, senuk. Rasyciau daugiskaitoj, bet tikrai neturiu pagarbos pusgalviam įsivaizduojantiems, kad labai jau protingi. Nekalbėk daugiau apie metus, smarkiai cia suklydai, žmogeli.

Jaunimui

Pagal rašymo manierą suprantu, kad rašė jaunimas 18-27 metų. Suprantu, kad neskaitote grožinės literatūros, bet iš kur tiek pykčio, negaliu atsistebėti. Ar palengvėja, kai " pamazgų kibirą" kitam ant galvos išpili? Jei tikrai palengvėja, susirūpinkit savo emocine būkle, kol ji netapo psichinėm problemom. Šiais laikais jau baisu vaikščioti gatvėmis. Vakar buvau mieste ir pastebėjau dvi vyresnio amžiaus moteris, viena iš jų garsiai rėkdama kalbėjo pati su savimi, kita senutė sėdėjo autobusų stotelėje ir pusbalsiu pati sau kažką pasakojo.

as

tu kacapo puspadzio nevertas nes esi greiciausiai kocervatoriu subinlaizys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS