Ligoninės ir dailininkų draugystė pradėjo trečią dešimtmetį | Diena.lt

LIGONINĖS IR DAILININKŲ DRAUGYSTĖ PRADĖJO TREČIĄ DEŠIMTMETĮ

  • 4

Klaipėdos jūrininkų ligoninė ir Lietuvos dailininkų Klaipėdos skyrius tęsia jau du dešimtmečius puoselėjamą bendrystės tradiciją. Šiemet menininkai į ligoninę vėl sugūžėjo nešini savo darbus, kurių namai nuo šio bus ligoninė.

Artėjant gražiausioms šventėms ir palydint besibaigiančius metus, menininkai praveria Klaipėdos jūrininkų ligoninės duris, kur rengiama tradicinė Advento popietė „Ant gerumo sparnų“.

Ir vėl jie atėjo su dovanomis, kurios praturtins daugiau nei pusę tūkstančio siekiančią meno kūrinių kolekciją, jau puošiančią ligoninės aplinką.

„Vėl artėja šventės. Šios šviesos laukime norisi prisiminti, ką gero mes visi nuveikėme ir padėkoti, kad mūsų kompetencijos ir darbštumo dėka ir toliau liekame itin reikalingi bei svarbūs pacientams. Noriu padėkoti ligoninėje dirbantiems profesionalams medikams, ir žinoma menininkams, kurių dovanoti meno kūriniai neabejotinai prisideda prie sveikatinimo“,– sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Per 20 metų ligoninei 120 dailininkų padovanojo 580 darbų, išleisti du meno albumai.

O medikų ir menininkų draugystė, kaip ir visos, prasidėjo atsitiktinai, po dailininkės Sofijos Kanaverskytės vizito ligoninėje, kur tuščios palatų sienos, paciento akimis žiūrint, jai pasirodė per daug liūdnos. Čia trūko grožio akims, peno mintims ir atgaivos sielai.

Taip, dailininkės iniciatyva gimė akcija „Menininkai – pacientams“, kuri per du dešimtmečius pakito savo pavadinimu, bet ne esme. „Ant gerumo sparnų“ pastaraisiais metais žinoma draugystės akcija dabina ligoninės erdves meno kūriniais.

Šiemet ligoninei 23 menininkas dovanojo 28 tapybos, grafikos, keramikos, medžio drožybos kūrinius.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus naujoji pirmininkė Neringa Poškutė – Jukumienė džiaugėsi tokia ilgaamže draugyste ir dailininkų entuziazmu.

„Trečias draugystės dešimtmetis prasideda. Štai jums idėja Lietuvai“, – sakė N. Poškutė – Jukumienė, pasirašydama naują bendradarbiavimo su Klaipėdos jūrininkų ligonine sutartį.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje yra sukaupta  didžiausia Klaipėdos krašto menininkų darbų kolekcija, o įstaiga juokais vadinama labiausiai lankoma meno galerija šalyje.

GALERIJA

  • Ligoninės ir dailininkų draugystė pradėjo trečią dešimtmetį
  • Ligoninės ir dailininkų draugystė pradėjo trečią dešimtmetį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zenonas Priekuliškis

Gerbiu šį daktarą-atlikėją ne juokais, tai savo srities specialistas. Žmonės norėtų žinoti, kokiuose "palociuose" gyvena gerbiamas daktaras ir kiek, kokių menininkų darbų kabo jo namuose. Pas mane kaimiečio trys su prof. a/a Lino Jankaus proginiais palinkėjimais.

reklama

eisiu gydytis i dailes salona

Uz Estijos nepriklausomybe

trecia desimtmeti vis komunistai ir komuniagos Lietuvoje.tai ne Estija kuri atsisake raudonsnukiu komuniagu paslaugu ir sypsenu,todel nieko bendro nenori tureti su komunistuojancia Lietuva ir jos Tauta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS