M. Mažvydo alėja – jau be spąstų | Diena.lt

M. MAŽVYDO ALĖJA – JAU BE SPĄSTŲ

Naujovės ir eksperimentai mieste ne visada pasiteisina. Kartais brangiai įrengtas įmantrybes tenka naikinti. Taip atsitiko su grindinio apšvietimu M. Mažvydo alėjoje.

Gegužės pradžioje „Klaipėda“ rašė apie šioje alėjoje, netoli SEB banko būstinės, sunkią traumą patyrusią klaipėdietę, kuri užkliuvo už apgadintų grindinio apšvietimo įrenginių.

Pasakodama savo istoriją moteris tada teigė sužinojusi, kad ji ne vienintelė šioje vietoje nugriuvo ir nukentėjo.

Į pagalbą atsikelti negalėjusiai moteriai tada atbėgo alėjoje įsikūrusios parduotuvėlės darbuotoja. Ji pasakojo šioje vietoje dažnai matanti panašius vaizdus. Žmonės nė neįtardavo, kad šaligatvyje jų tyko spąstai.

Nukentėjusiajai teko ilgai gydytis sudėtingą klubo kaulo lūžį.

Tąkart ir moters sutuoktinis, ir „Klaipėdos“ fotokorespondentas fiksavo išsiklaipiusius ir sulaužytus metalinius įrenginius: groteles vandeniui nutekėti ir pėsčiųjų alėjos grindinį apšviesti turėjusių žibintų rėmus.

Grotelės buvo ne tik iškilnotos, bet ir sulaužytos, o metaliniai žibintų rėmai išdraskyti ir išsiklaipę.

Tada klausinėjama apie šią problemą savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė teigė, kad apie šią problemą nebuvo girdėjusi. Ji pažadėjo perduoti žinią bendrovei, kuri rūpinasi miesto apšvietimu.

Ir iš tiesų visai neseniai praeiviai pastebėjo, kad M. Mažvydo alėjos grindinyje ryškėja naujų trinkelių intarpai. Žmones žalojusių metalinių įrenginių jau nėra.

Apie sutuoktinės traumą papasakojęs klaipėdietis svarstė: gal būtų geriau, jei prieš įrengiant daug kainuojančias naujoves būtų žiūrima ne tik į estetinę reikalo pusę, bet ir į praktinę. Juk labai panašiai sniego valymo technika sugadino dalį grindinyje įrengtų lempučių Tremtinių skvere prie S. Daukanto gatvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vezlio žingsniu

100 dienu reikejo?

to ramūnas

Ka rukote?

ramūnas

prie Grubliausko buvo tvarka.Nei miestas skendo,nei miestiečiai griuvinėjo.O dabar.Ką reiškia kai kolūkiečiai prie valdžios
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS