Melnragėje – vaikų sporto ir sveikatos šventė | Diena.lt

MELNRAGĖJE – VAIKŲ SPORTO IR SVEIKATOS ŠVENTĖ

Penktadienį Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro organizuojamoje vasaros sveikatingumo stovykloje „Sveika vasara“ vyko sporto ir sveikatos šventė.

Melnragėje 125 stovyklos dalyviai, pasiskirstę į 8 komandas, rungėsi įvairiose varžybose bei estafetėse.

„2013- sveikatingumo metai, o Klaipėda – sveikas miestas. Labai svarbu ugdyti mažuosius taip, kad jie suvoktų sveikos gyvensenos prasmę ir svarbą. Kiekvieną dieną stovykloje pradedame rytine mankšta, kuri užtikrina geras emocijas visai likusiai dienai. Šventės metu vaikai gali pajusti komandinę dvasią, kovoti dėl bendro tikslo‘‘, – teigė Vaikų laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotojas ugdymui Andreanas Chariutinas.

Šventėje netrūko orginalių rungčių. Vyko kibirų nešimo varžybos, ėjimas sausumos slidėmis, tinklinis su paklodėmis, virvės traukimas, šiuoliavimas ant pripučiamų kamuolių. Vyko krepšinio ir kvadrato turnyrai. Mažiausieji šventės dalyviai labiausiai laukė pagalvių mūšio.

„Esu labai patenkinta šia stovykla, smagu matyti, kad vaikai neleidžia laiko veltui, nenuobodžiauja namie, o kvėpuoja grynu oru, juda, sportuoja. Tai labai svarbu ne tik pačiam vaikui, bet ir visai šeimai‘‘ – teigė dvi savo atžalas į sporto šventę atlydėjusi mama.

Anot vaikų laisvalaikio centro direktorės JolantosBudrienės, didžiausia šventės užduotis – priminti, kad rūpintis sveikata reikia nuo pat vaikystės.

„Už stovyklai suteiktas lėšas dėkojame miesto savivaldybei, vaikams čia patinka, kai kurie nori pasilikti ir ilgiau“, - sakė ji.

Visi sporto šventės dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Melnragė

Šaunuoliai vaikai ir organizatoriai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS