Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė | Diena.lt

METŲ KLAIPĖDIETĖ – L. LAURINAVIČIENĖ

16-ąja Metų klaipėdiete dienraščio "Klaipėda" skaitytojų valia tapo Karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos "Varsa" mokytoja Loreta Laurinavičienė. Pakylėti, lavinti, suteikti pasitikėjimo, rasti ir išpuoselėti vaikų gabumus – tokias šios mokytojos savybes vardijo jos mokiniai.

Intriga – iki paskutinės dienos

Šiemet Metų klaipėdietės konkursas buvo toks dinamiškas ir permainingas, kad priminė niekaip neprognozuojamus akcijų biržos svyravimus.

Buvo akivaizdu, kad visos septynios finalinio konkurso etapo dalyvės turi daugybę jų veikla besižavinčių gerbėjų.

Už vienas labiau balsuota kerpant balsavimo lapelius iš laikraščio, kitos sulaukė daugiau balsų internetiniame dienraščio portale, būta nemažai ir tų, kurie siuntė savo balsus trumposiomis žinutėmis.

Konkurso dinamiką ir besikeičiančius balsavimo rezultatus galima buvo sekti naujienų portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje "Metų klaipėdietė".

Kelias dienas iš eilės atrodė, kad konkurso nugalėtoja yra aiški.

Lyderės balsų skaičius buvo didesnis už kitų pretendenčių keliais šimtais.

Atrodė, kad staigmenų šioje situacijoje jau negali būti.

Tačiau konkursai tuo ir įdomūs, kad juose atsitinka netikėtų dalykų.

Metų klaipėdietės rinkimus organizuojantys dienraščio "Klaipėda" darbuotojai neprisimena tokios atkaklios ir permainingos balsuotojų kovos.

Nugalėtoją lėmė 20 proc. internetu nuomonę pareiškusiųjų, 30 proc. – trumposiomis žinutėmis ir 50 proc. laikraščio balsavimo lapeliais.

Šį kartą konkurso laimėtojai lemtingi buvo laikraščio balsavimo lapeliai. Balsų skaičiuotojai nemažai vargo, kol suskaičiavo gausybę lapelių.

Pagal konkurso taisykles, vienas toks kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

Kiek mažiau lapelių iškirpo Jelenos Butkevičienės gerbėjai. Už Laimą Pačebutienę aktyviausiai balsuota trumposiomis žinutėmis.

Itin aktyvūs buvo Simoną Šakinytę palaikę klaipėdiečiai, už ją internete taip pat balsuota gausiai.

Ne visi mokytojai vienodi

Paskutinę balsavimo dieną dienraščio žurnalistai sulaukė milžiniško pluošto iš laikraščio iškirptų balsavimo lapelių.

Daugelyje jų buvo pažymėta L.Laurinavičienės pavardė.

Galima spėti, kad savo balsus už šią moterį atidavė jos mokiniai.

"Tai yra mokytoja, kuri yra verčiausia didžiausio dėkingumo ir pagyrų. Mokytoja, kuri daro daugiau nei jai priklausytų, ši moteris – tikra dovana vaikams. Tai sakau lygindama pedagogus, su kuriais yra tekę susidurti. Patys nuoširdžiausi linkėjimai ir sveikinimai gerbiamai L.Laurinavičienei", – padėkos žodžius žėrė šios mokytojos mokinės Patricijos Daugėlaitės mama Margarita Daugėlienė.

Ši moteris – tikra dovana vaikams.

Jaunieji piešėjai dalyvauja ne tik Lietuvoje rengiamuose konkursuose, L.Laurinavičienės mokiniai kasmet laimi pasaulyje vykstančiuose renginiuose.

Todėl mokytoja gali būti pelnytai vadinama tituluočiausių vaikų ugdytoja. Jai nesvarbu, ar auklėtiniai pasirinks menininko kelią, svarbu išugdyti skonį ir kūrybos džiaugsmą.

Moteris nelinkusi kalbėti ir kitiems rodyti savo rūpesčių, jai svarbu dailės studijoje "Varsa" sukurti kūrybinę atmosferą ir užkrėsti vaikus noru rasti savyje naujų išraiškos priemonių.

Mokytojos auklėtinių darbuose atsispindi nesugadintas vaiko pasaulis, atviras ir nepakartojamas, negožiamas akademiškumo bei standartų.

Jau nemažai metų daugybė klaipėdiečių nori patekti į dailės studiją, kur vaikai jaučiasi laimingi ir auga kūrybingi.

Kovo 8-oji L.Laurinavičienei tapo dviguba švente. Ketvirtadienį moteris šventė ir savo gimtadienį.

Konkurse – ne pirmą kartą

Kai konkursas įsibėgėjo ir iš 31 pretendentės buvo išrinktos septynios finalininkės, žmonės sveikino šias moteris, nes jos visos yra vertos Metų klaipėdietės titulo, kiekviena garsina Klaipėdą ir visą Lietuvą bei dirba savo miesto žmonių labui.

Kaip ir kasmet, šiemet klaipėdiečiai pastebėjo labai skirtingą veiklą vystančias moteris, kai kurios į konkurso septynetuką pateko ne pirmą kartą.

Tai byloja apie ypatingą klaipėdiečių pagarbą joms.

Trečią kartą šiame sąraše puikavosi aktorės, Klaipėdos universiteto dėstytojos Virginijos Kochanskytės pavardė. Šiemet ji į konkurso finalą pateko garbios komisijos narių vienbalsiu sprendimu.

Kaune gimusi moteris klaipėdiečių jau seniai laikoma sava. Tarptautinės organizacijos UNICEF geros valios ambasadorė, dėstytoja, režisierė, aktorė, kolegė, šviesuolė yra ryškiai matoma ne tik mūsų mieste, bet ir visoje Lietuvoje.

Jaunoji V.Kochanskytės kolegė Klaipėdos dramos teatro aktorė Simona Šakinytė pelnė pripažinimą ne tik už profesinius gebėjimus, bet ir už tai, kad įkūrė bei aktyviai dirba gyvūnų namuose "Linksmosios pėdutės". Už ją klaipėdiečiai konkurse balsavo taip pat trečius metus.

Antrą kartą konkurso finale dalyvavo vaikų laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorė Loreta Vitkevičienė.

Laisvalaikio klube įvairaus amžiaus mergaitės mokomos šokių, dalyvauja aerobikos treniruotėse, bet to "Aerobikos uoste" vaikams organizuojami įvairūs renginiai.

Klubą lankantys vaikai ne tik aktyviai sportuoja, šoka, bet ir dalyvauja įvairiuose šokių konkursuose, varžybose, kurios rengiamos Lietuvoje bei užsienyje.

Dirba klaipėdiečių labui

Daugybės klaipėdiečių pripažinimo už triūsą kitataučių klaipėdiečių labui pelnė Klaipėdos tautinių kultūrų centro direktorė J.Butkevičienė.

Sukurti namų atmosferą skirtingų tautų atstovams, tinkamai koordinuoti bendrijas vienijančių namų veiklą yra nelengva užduotis.

Tai įvertino ne tik kitataučiai klaipėdiečiai. Už šią moterį balsavusių žmonių valia vertė manyti, kad šiemet ji taps konkurso nugalėtoja, situacija pasikeitė paskutinėmis konkurso dienomis.

Daugybę šiltų žodžių dienraščio žurnalistai išgirdo apie Pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentę Kristiną Buslajevą.

Moteris pati dalyvauja visuose asociacijos renginiuose, buria bendraamžius ir bendraminčius, yra šios bendruomenės siela ir variklis.

Amžius nėra kliūtis mėgautis gyvenimu ir būti aktyviems – tokiais gyvenimo principais vadovaujasi K.Buslajeva.

Dar studentiškos praktikos metu į Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešąją biblioteką atvykusi L.Pačebutienė šią įstaigą laiko savo antraisiais namais.

Čia ji dirbo visus įmanomus darbus, kol prieš dešimtmetį tapo jos direktoriaus pavaduotoja.

Dabar ši biblioteka tapo jaukiais namais, kur per metus surengiama apie 500 renginių, o kasdien apsilanko apie 1,2 tūkst. lankytojų.

Tradicijos ir naujovės

Šiemet Metų klaipėdietės iškilmių vakaras vyko Klaipėdos koncertų salėje. Čia renginys buvo surengtas pirmą kartą, tad renginio svečiai mėgavosi jaukia ir meniška aplinka.

Konkursas jau turi savo tradicijas. Viena jų yra dienraščio "Klaipėda" dovana nugalėtojai – skulptūrėlė, kuri primins apie ypatingą moters pelnytą titulą.

Šiemet jos autorius – garsus stiklo dizaineris Edmundas Unguraitis.

Kaip jau yra įprasta, statulėlę laimėtojai įteikė dienraščio "Klaipėda" vyriausiasis redaktorius Saulius Pocius. Konkurso laimėtojos vardą buvo pavesta paskelbti pernai Metų klaipėdiete išrinktai gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" vadovei Galinai Kučinskienei.

Nuo pat konkurso pradžios jos garbės mecenatu išlieka Klaipėdos šviesuolis, verslininkas, bendrovės "Mūsų laikas" valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

16-ąjį kartą surengtame konkurse būta naujovių.

Šįkart juvelyras Rimantas Limba įsteigė nominaciją "Už meilę Klaipėdai ir Lietuvos žmonėms" ir specialiu prizu apdovanojo V.Kochanskytę.

Dar viena nesena tradicija – nominacija "Už žaviausią šypseną", kurią įsteigė odontologijos klinika "Danvitė-Dsmile". Šios nominacijos apdovanojimas atiteko S.Šakinytei.

Visos moterys apdovanotos rėmėjų dovanomis.

Vakaras ypatingas ir tuo, kad tai yra tikra gėlių šventė, jų įteikta ne tik šių metų finalininkėms bei laimėtojai. Pagerbtos ir ankstesnių konkursų nugalėtojos.

Laimėtojomis jau yra tapusios

Sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Mokytoja, parolimpinių varžybų laimėtoja Aldona Grigaliūnienė.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Buvusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Trijų mirusios draugės dukrų globėja tapusi Žaneta Norkuvienė.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė bei filantropė Inga Grubliauskienė.

Socialinių problemų sprendimų asociacijos bei Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkė Nijolė Hansen.

Verslininkė ir filantropė Loreta Bosienė.

Juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

Dokumentinių filmų kūrėja bei filantropė Dalia Kanclerytė.

Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė, Onkologijos centro įkūrėja Aldona Kerpytė.

Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja dermatologė Jolanta Česienė.

Gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė.

GALERIJA

  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Dovana: L.Laurinavičienei šių metų Kovo 8-oji buvo dviguba šventė – moteris laimėjo konkursą ir šventė savo gimtadienį.
  • Tradicija: konkurso laimėtojai įteikta E.Unguraičio sukurta skulptūrėlė.
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
  • Metų klaipėdietė – L. Laurinavičienė
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Miestiete

Loreta turi l.gerus mokinius ir dirba lengvai,otie kurie dirba paprastoj mokykloje ir daro gerus darbus su visokiais mokiniais ir moko rastingumo ,pagarbos,meiles,pilietiskumo tie nepastebimi,juk 2-5mokiniai,ne 30 mokiniu,ar noretu loreta dirbi paprastoj mokykloje su 30 mokiniu,paklauskit.

Gerdas

teisus.O kokia Klaipėda - tokia ir metų moteris.Link pensijos plaukianti niekuo be darbo su mokiniais, nepasižymėjusi storulė(pardon, bet turiu pasakyti).Miesto veidas, a'ne?

to Gerdui

Galite nuomonę reikšti, bet redakcija pati nusprendžia ką skelbti, o ką ne. Šeimininkaukite savo namuose, susikurkite savo interneto svetainę ir rašykite ką tik norite :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS