Klaipėdoje daugės dviračių takų | Diena.lt

KLAIPĖDOJE DAUGĖS DVIRAČIŲ TAKŲ

Klaipėdoje aktyviai vykdomi pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo ir tvarkymo darbai.

Klaipėdos miesto savivaldybėje neseniai vyko pasitarimas dėl pėsčiųjų ir dviračių tako tiesimo nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki pat Dangės upės. Jame dalyvavo miesto savivaldybės atstovai ir darbus vykdantys rangovai.

Naujai nutiestu taku klaipėdiečiai pėsčiomis ir dviračiais keliaus jau kitąmet.

Naujai nutiestu taku klaipėdiečiai pėsčiomis ir dviračiais keliaus jau kitąmet.

"Takas drieksis nuo Paryžiaus Komunos gatvės, tęsis Kooperacijos, Komunarų gatvėmis, kirs  Malūno parko teritoriją, Bangų gatvę, Gluosnių skersgatvį ir užsibaigs ties Danės upe", – planuojamą maršrutą vardijo Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Naujam dviračių ir pėsčiųjų takui įrengti miesto savivaldybė skyrė 600 tūkst. eurų. Darbus vykdanti įmonė "Inkomsta" konkursą laimėjo viešųjų pirkimų būdu.

Mieste bus tvarkomas ir dar vienas pėsčiųjų ir dviračių takas. Palei Taikos prospektą, nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės nusidriekusį taką planuojama rekonstruoti iš pagrindų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, bus atnaujinamas ne tik takas, bet ir suoliukai, šiukšliadėžės, inžineriniai tinklai, persodinti želdiniai. Taip pat planuojama įrengti naujų aikštelių, skirtų dviračiams statyti.

Darbus numatoma pradėti kitąmet. Užbaigti juos tikimasi per dvejus metus. Bendra projekto vertė siekia 2,9 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Edvardas

Anksčiau prie Žardės prekybinio centro augo pušelės, buvo įrengti gėlynai,veja žaliavo. O dabar net nesuprasi kas per gargarai atsirado.Visi tikėjosi ,kad šalia centro esantis skverelis bus sutvarkytas,bet ten niekas nė piršto neprikišo.O juk galėjo sutvarkyti.

Malūno

tai čia Trinyčių?

medis

Po metų tvarkys Malūno parką ir vėl per naujo tvarkys nutiestą dviračių taką? Juokas ima iš tokio ūkiškumo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS