Miesto autobusams – vasaros grafikas | Diena.lt

MIESTO AUTOBUSAMS – VASAROS GRAFIKAS

Viešasis uostamiesčio transportas nuo birželio 1-osios pradės kursuoti vasaros ritmu. Daugiau autobusų važiuos prie jūros, mažiau – į centrinę miesto dalį. Pabrėžiama, kad gatvėmis jie riedės ir ilgiau nei įprastai.

Viešasis uostamiesčio transportas nuo birželio 1-osios pradės kursuoti vasaros ritmu. Daugiau autobusų važiuos prie jūros, mažiau – į centrinę miesto dalį. Pabrėžiama, kad gatvėmis jie riedės ir ilgiau nei įprastai.

Šiltojo sezono metu nebekursuos trijų maršrutų – 2B, 5A ir 5B autobusai. Vietoje jų atsiras 4A, kuris važiuos prie jūros. Rečiau kursuos 2, 3, 5, 7, 8, 9, 14, 15, 23-iojo maršruto autobusai.

Greičiau bus galima sulaukti 6, 6E, 4, 24 numeriu pažymėtų autobusų.  Dažniau važiuos 11 ir 11A autobusai, kurių maršrutas veda į Lėbartus, Ketvergius, Šernus.

„Nemažai gyventojų vasaros sezono metu įsikuria sodų bendrijose. Gyvenimas jose tampa intensyvesnis nei mieste. Dėl to ten kursuos daugiau autobusų“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Keisis ir kai kurių autobusų važiavimo laikai. 14-ojo maršruto autobuso paskutinis reisas nukeliamas į vėlesnį laiką. Pusvalandžiu vėliau savaitgaliais darbą baigs ir 3-iojo maršruto autobusas.

2A maršruto reisai iš „Stadiono“ stotelės priderinti prie besikeičiančio 2-ojo maršruto autobuso grafiko.

11B maršruto autobuso važiavimo grafikas darbo dienomis išliks toks pat. Tačiau bus panaikintas pirmasis šeštadienio reisas.

Atsižvelgiant į keleivių pageidavimus, darbo dienomis pakoreguoti keli 1-ojo maršruto reisai. Šiek tiek keitėsi ir 18-ojo maršruto tvarkaraštis.

G.Neniškis atkreipė dėmesį, kad miesto autobusai važiuos ilgiau nei dabar. Visomis dienomis vėliau darbą baigs 8-ojo maršruto autobusas. Paskutinysis iš „Autobusų stoties“ stotelės išvyks 23.20 val. Dabar jis išvažiuodavo 22.55 val.

Taip pat ilgiau važiuos ir 9-ojo maršruto autobusai. Paskutiniai reisai visomis dienomis suderinti su kelto, keliančio iš Smiltynės, grafiku.

„Vasarą judėjimas vakare būna intensyvesnis. Bandome į tai reaguoti, kad keleiviams gyvenimas taptų lengvesnis“, – pabrėžė vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

35autobusas is utenos gatves

SUSIJUSIOS NAUJIENOS