Miesto centre – atviras šulinys | Diena.lt

MIESTO CENTRE – ATVIRAS ŠULINYS

Pilietiškas klaipėdietis neliko abejingas ir nuo skaudžios nelaimės išgelbėjo kitus miestiečius. Vaikinas nupasakojo keistą istoriją, kokius vargus jam teko įveikti, kad atviras šulinys judriausioje miesto gatvėje netaptų spąstais automobilių vairuotojams.

Trumpam iš užsienio į Lietuvą sugrįžęs Donatas Arlauskas vaikštinėjo uostamiesčio senamiesčiu dairydamasis, kas mieste pasikeitė nuo to laiko, kol jo nebuvo gimtojoje Klaipėdoje.

Vaikinas neskubėdamas žingsniavo Danės gatve. Vidury dienos prie pat Klaipėdos muzikinio teatro vaikinas gatvėje pamatė pasvirusį šulinio dangtį.

"Iš pradžių net negalėjau suprasti, kas vyksta gatvėje. Mano dėmesį patraukė tai, kad automobiliai šioje vietoje vis mesdavosi į priešpriešinę eismo juostą. Vienas automobilis staiga šoko į kairę, o kitas, pasirodęs po kelių minučių, staiga išsuko į dešinę. Žmonės žingsniavo pro šalį, o automobilių vairuotojai ramiausiai nuvažiuodavo savo keliais", – pasakojo jaunuolis.

Vaikinas netrukus įsitikino, dėl kokios priežasties automobilių vairuotojai šokinėja iš juostos į juostą.

"Paskambinau bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešiau, kad situacija Danės gatvėje kelia pavojų gyventojų saugumui ir net gyvybei. Į šulinį galėjo įkristi ne tik neatidus praeivis, bet skaudžia nelaime galėjo baigtis ir automobilių susidūrimas. Tačiau per tą laiką pro šalį pravažiavo dešimt automobilių, ir nė vienas vairuotojas neišlipo pasižiūrėti ar paženklinti šulinio", – stebėjosi jaunuolis.

Vaikinas pasvirusį dangtį pastebėjo pavakare, jis baiminosi, jog sutemus į atvirą šulinį tikrai įlėks kokia nors mašina.

"Aš neatlyžau ir pasilikau stebėti, ar tikrai šulinys bus sutvarkytas. Mano nuostabai gal po 10 ar 15 minučių įvykio vietoje pasirodė vandentiekio tinklus prižiūrinčios įmonės darbininkai. Vyrai atvažiavo mėlynu automobiliu ir netrukus jau tvarkė šulinio dangtį. Vienas jų nusišypsojo ir padėkojo už tai, kad nelikau abejingas. Man buvo šiek tiek apmaudu, jog niekas iš praeivių net nesureagavo. Bet taip juk negalima. Juk galėjo nutikti didelė bėda. O lietuviai tikrai įpratę vienas su kitu elgtis lyg vilkas su vilku", – padarė išvadą jaunuolis.

Gairės: šulinys, gatvė
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Opa

Skaitau Klaipėda, nes pats esu klaipėdietis... bet tokie straipsniai žudo. Tempia dienraštį į provincijos lygį. Taip pat straipsniai apie kauną- kam man jie, man visiškai vienodai kas tame Kaune vyksta.

Anonimas

koks ''geradaris" tas mūsiškis sugrįžėlis pamatė paskambino palaukė kol sutvarkys bet kol jis laukė galėjo įvykti nelaimė o reikėjo tik stumtelėti šulinio dangtį ir problemos jokios kritikuoja vinguriuojančius vairuotojus o pats toks pat

Žiauru

Atleiskite ble.... net graudu skaityt.Pilietiškas jaunuolis pamatęs pasvirusi šulinio dangtį puolė skambinti pagalbos telefonu,ir kantriai laukė atvykstančių didvyrių,bet pats neišdryso bent jau koja stumtelt ir problema išsprest. Panelė Asta Aleksėjūnaitė rimtus straipsnius publikuoja taip ir toliau.Nenuostabu kad žiniasklaida tapatinama su šūdasklaida dėka tokių "rašytojų".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS