Miesto vėliavą įteiks „Neptūnui“ ir „Hidrostatybai“ | Diena.lt

MIESTO VĖLIAVĄ ĮTEIKS „NEPTŪNUI“ IR „HIDROSTATYBAI“

Klaipėdos miesto vėliava, kuri skiriama už reikšmingiausią praėjusių metų darbą, šiemet bus apdovanotas krepšinio klubas „Neptūnas“ ir įmonė „Hidrostatyba“. Dvi vėliavos iš karto bus įteiktos pirmą kartą.

Klaipėdos miesto vėliava, kuri skiriama už reikšmingiausią praėjusių metų darbą, šiemet bus apdovanotas krepšinio klubas „Neptūnas“ ir įmonė „Hidrostatyba“. Dvi vėliavos iš karto bus įteiktos pirmą kartą.

Klaipėdos miesto vėliavos už reikšmingiausius praėjusių metų darbus tradiciškai bus teikiamos Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ąją, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančio šventinio renginio metu.

Krepšinio klubui „Neptūnas“, treniruojamam Kaziui Maksvyčiui, miesto vėliavą siūlyta įteikti už puikų pasirodymą Lietuvos krepšinio lygos čempionate ir neįtikėtinai gerą žaidimą Eurolygos turnyre.

Pabrėžiama, kad komanda garsino miesto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Be to, atkreiptas dėmesys, kad klubas praėjusiais metais atšventė 50 metų jubiliejų.

Bendrovei „Hidrostatyba“, kuriai vadovauja Jonas Dumašius, miesto vėliavą siūlyta teikti už greičiau nei planuota užbaigtą Pilies tilto kapitalinį remontą. Darbai buvo baigti per devynis mėnesius, nors sutartį tai buvo galima padaryti iki šių metų pabaigos.

Atkreiptas dėmesys, kad Pilies tiltas – moderniausias tokio tipo statinys Lietuvoje, nes jį pakelti užtrunka vos kelias minutes, todėl nereikės nukreipti eismo. Automobiliai tiesiog turės šiek tiek palaukti prie užkardo.

„Tiek krepšininkų, kurie praėjusiais metais padovanojo daug išskirtinių pergalių, pasiekimai, tiek statybininkų pastangos kuo greičiau užbaigti Pilies tilto remontą ir miestą grąžinti prie įprasto eismo – verti svarbiausių ir reikšmingiausių praėjusių metų uostamiesčio darbų titulo“, – tvirtino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tokiam uostamiesčio vadovo teikimui pritarė ir miesto tarybos kolegija.

V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad įprastai įteikiama viena Klaipėdos miesto vėliava už reikšmingiausią praėjusių metų darbą. Šiemet pirmą kartą įsteigti du tokie apdovanojimai.

Praėjusiais metais Klaipėdos miesto vėliava buvo įteikta verslininkams Aloyzui Kuzmarskiui ir Aidui Kaveckui, kurie miestui grąžino burlaivį „Meridianas“.

Jas taip pat yra gavę brolis pranciškonas Benediktas Jurčys, bendrovė „Vakarų laivų gamykla“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS