Naktį uostamiesčio gatvėse – spąstai mašinoms | Diena.lt

NAKTĮ UOSTAMIESČIO GATVĖSE – SPĄSTAI MAŠINOMS

Daugybei vairuotojų teks pasitikrinti savo automobilių važiuoklę. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Palangos plentu ties Liepų gatvės viaduku važiavę gyventojai pateko į spąstus – skersai kelio išgremžtą duobę.

Išarė griovį?

Kai kurie klaipėdiečiai prabilo net apie ieškinius kelininkams.

Vairuotojai vienas kitą apie kelyje laukiančius spąstus mėgino įspėti per socialinius tinklus, nors apsaugoti vairuotojus yra kelininkų pareiga – jie turėjo tinkamai paženklinti tvarkomą kelio ruožą.

Todėl jiems apie 40 internautų reiškė rimtus priekaištus.

Ketvirtadienio vakarą įmonės „Gatas“ darbuotojai skersai išfrezavo asfalto dangą ant tilto per Liepų gatvės viaduką. Tačiau kelio dangos siūlių remontas čia buvo pradėtas tik penktadienio rytą.

Vakare į Palangos pusę važiavę vairuotojai ėmė daužyti savo automobilius į paliktą kelyje griovį.

„Išfrezuota per visą kelio plotį. „Kaliau“ į duobę taip, kad teko sustoti“, – „Klaipėdai“ pasakojo vairuotojas Valius.

Vyras šiurpo, kad tamsiu paros metu, važiuojant nuo Jakų žiedinės sankryžos, nematė įspėjamųjų ženklų ir net negalėjo įtarti, kad asfaltas bus taip išartas.

„Nors būtų, kaip užsienyje, pastatę mirksinčius žibintus. Kas atlygins remonto nuostolius?“ – ne juokais pyko klaipėdietis.

Kur ženklas?

Internete kelios dešimtys kitų vairuotojų liudijo, kad greitį ribojantis ženklas „50“ buvo, prie jo pritvirtintas ir kitas įspėjamasis kelio ženklas Nr. 120.

Jis reiškia, kad priekyje yra nelygus kelias – kelio ruožas su važiuojamosios dalies nelygumais, kelio bangos, kalneliai, duobės, sandūros su tiltais ir kita.

Kiti internautai tikino, kad net važiuojant 50 km/val. greičiu šioje vietoje būtų prakirtę padangas.

Kai kurie klaipėdiečiai prabilo net apie ieškinius kelininkams.

„Tikėjausi kelio nelygumų, bet ne tokio melioracinio griovio“, – patikino vienas vairuotojas.

Iš visų ketvirtadienį važiavusių šiuo keliu, tik vienas internautas liudijo matęs padėtą dar ir 70 km/val. greitį ribojantį ženklą, visi kiti liudijo, kad tokio nebuvo.

Šio ženklo penktadienio rytą pasigedo dar koks šimtas vairuotojų, patekusių į spūstį tarp Jakų žiedinės sankryžos ir Liepų gatvės viaduko.

Darbus kelininkai pradėjo tik penktadienio rytą, uždarydami remontui vieną eismo juostų.

Dirbo pagal schemą

Tilto dangą tvarkiusios įmonės „Gatas“ vadovė Ingrida Kondrotienė tvirtino, kad dirbta taip, kaip priklauso.

„Suženklinta buvo taip, kaip numato taisyklės. Buvo ženklai sudėti, kad vyksta kelio darbai, buvo ir greitį ribojantys ženklai“, – tikino įmonės vadovė.

Į vairuotojo pastabą, kad galbūt šioje vietoje reikėjo įspėjamųjų „plunksnų“, I. Kondrotienė teigė, kad jos situacijos nebūtų gelbėjusios.

„Jų niekur nepadėsi, nes buvo iškeltos deformacinės siūlės per visą tilto plotį. Kelio darbams ženklinimą nusako tam tikros taisyklės. Ne pagal kažkieno įsivaizdavimą tai ženklinama. Schema buvo patvirtinta“, – paaiškino I. Kondrotienė.

Šį objektą prižiūrintis techninis prižiūrėtojas Mindaugas Rudys žurnalistams aiškino, esą ketvirtadienio vakarą šiame kelyje buvo visi reikiami ženklai.

„Magistraliniuose keliuose turėjo būti sudėti greitį mažinantys ženklai. Vakare važiavau, mačiau kelio ženklus „70 km/val.“, o vėliau ir „50 km/val.“. Aš nežinau, kur dingo ženklas, ar jį kas nuėmė, ar dar kur dingo. Aš pats jį mačiau. Pagal tvarką kas šimtas metrų turėjo būti išdėliota“, – tikino M.Rudys.

GALERIJA

  • Naktį uostamiesčio gatvėse – spąstai mašinoms
  • Naktį uostamiesčio gatvėse – spąstai mašinoms
  • Naktį uostamiesčio gatvėse – spąstai mašinoms
  • Naktį uostamiesčio gatvėse – spąstai mašinoms
„Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Degutas

I teisma reikia paduoti.Kele gresme zmoniu sveikatai ir nuosavybei.

To be jokiu abejoniu

nebegerk daugiau...

to S.S.S.

Įdomu kodėl tokiu nesąmonių nėra užsienyje?ten kazkaip sugeba prideti ne tik eismo greiti ribojančius ženklus (kuriu atsiradimo laikas miglotas) ber ir mirsincius įspėjamuosius ženklus. Beto sugeba isfrezuotiir uzloputi,.kad netrukdyti eismo.? Gal pries pradedant darbus reikru pasirupinti asfaltu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS