Nauji dangčiai vagių nedomins | Diena.lt

NAUJI DANGČIAI VAGIŲ NEDOMINS

Vandentiekininkai operatyviai pasirūpino uždengti šulinius, nuo kurių buvo pavogti dangčiai. Panaudotos konstrukcijos, kurios nebeturėtų sudominti ilgapirščių.

Dingę keturi šulinių dangčiai Vitės kvartale pastebėti prieš ilgąjį savaitgalį. Jie buvo nurinkti teritorijoje prie Klaipėdos universiteto padalinio, buvusio įstaigos bendrabučio, skalbyklos.

Ši vieta – gana atoki, bet žmonės praeina. Gyventojai šulinių dangčių pasigedo ketvirtadienį ryte. Dar išvakarėse vėlai vakare šie buvo vietoje.

Klaipėdiečiai baiminosi, kad į neuždengtus šulinius gali įkristi ir susižaloti žmonės, gyvūnai. Taip pat gyventojai siūlė patikrinti metalo supirktuves ir ten paieškoti dangčių.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai operatyviai sureagavo į pranešimą apie atvirus šulinius. Jie nuvyko į vietą ir laikinai juos uždengė, kad nekiltų pavojus žmonėms.

Pirmadienį žadėta išsiaiškinti, kam priklauso šuliniai, ir pratęsti darbus arba perduoti informaciją atitinkamoms tarnyboms, kad šios pasirūpintų.

Anot įmonės "Klaipėdos vanduo" dispečerinės vadovo Mato Grikšo, paaiškėjo, kad bendrovei priklausančių tinklų šuliniai – buitinių ir lietaus nuotekų.

"Pakeitėme dangčius, kad būtų saugu", – tvirtino vadovas.

Šį kartą pasirinkti ne metaliniai, o kompoziciniai liukai – ketinio korpuso su betono užpildu, kad netaptų vagių taikiniu.

"Ši vieta – atokesnė. Dėl to ir pasirinkome tokius liukus. Norime išvengti vagysčių, kurios yra dažnos", – komentavo M.Grikšas.

Įmonė "Klaipėdos vanduo" apie dingusius šulinių dangčius informuoja policiją. Dažniausiai šie vagiami nuošalesnėse vietose ar ten, kur netoliese yra metalo supirktuvių.

Pastebima, kad dingsta ne tik metaliniai šulinių dangčiai, bet ir lietaus nuotekų grotelės.

Oficialiai metalo supirktuvės negali supirkti šulinių dangčių ir grotelių, tačiau, panašu, vagys randa būdų, kaip juos priduoti.

"Jei nesupirktų, niekas ir nevogtų", – pabrėžė vadovas.

Dingę metaliniai dangčiai pakeičiami senais iš dar turimų jų atsargų. Tačiau ne visada šie tinka. Būna nevienodai išdilę, dėl to užsidaro nesandariai.

Naujas šulinio dangtis kainuoja 150–200 eurų, tačiau tokio ant seno rėmo neuždėsi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

liukas

metalo supirktuvei 2000eriuku bauda uz ju supirkima,ir niekam ju nereiks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS