Neįgaliųjų mašinoms – tik specialios vietos? | Diena.lt

NEĮGALIŲJŲ MAŠINOMS – TIK SPECIALIOS VIETOS?

Socialiniuose tinkluose vienas klaipėdietis pareiškė, kad ženklu „neįgalusis“ pažymėti automobiliai neturėtų užimti visiems kitiems automobiliams skirtų vietų. Esą yra specialios automobilių stovėjimo vietos, nustatytos būtent žmonių su negalia mašinoms. Komentaruose pasipylė skirtingos nuomonės. Vieni šiai pozicijai pritarė, kiti rašė, kad neįgaliųjų vietos ne visada būna laisvos.

Klaipėdietis socialiniuose tinkluose kreipėsi į gyventojus, kurių automobiliai pažymėti neįgaliųjų ženklu, ir pareiškę esą jie privalo statyti savo mašinas tik jiems skirtose vietose.

Šią diskusiją žmonės gausiai komentavo ir jų nuomonės išsiskyrė.

Vieni mano, kad transporto priemonės, pažymėtos ženklu „neįgalusis“, gali stovėti tik joms skirtose vietose, kiti teigė, kad automobilių aikštelės skirtos visiems – ir sveikiems, ir neįgaliesiems.

Dar kiti spėliojo, kokia galėjo būti situacija, dėl ko neįgaliam asmeniui teko mašiną palikti toje vietoje.

„O kodėl nepagalvojate, kad galbūt neįgalus žmogus, atvažiavęs į aikštelę, nerado laisvos vietos, pažymėtos neįgaliųjų ženklu, ir pastatė į visiems skirtą vietą? Jeigu netgi paskui vieta atsilaisvino, žmogus neturi bėgioti ir perstatinėti savo automobilio“, – rašė klaipėdietė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė priminė, kad į automobilių stovėjimo vietas, kurios nepaženklintos jokiais ženklais, mašinas gali statyti visi vairuotojai, nepriklausomai nuo to, ar jų mašinos pažymėtos skiriamais ženklais, ar ne.

Tačiau sustoti ar pasistatyti transporto priemonę vietoje, kurioje leidžiama stovėti tik ženklu „neįgalusis“ pažymėtiems automobiliams, kitos mašinos negali.

Už tai vairuotojams gali grėsti baudos nuo 60 iki 190 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Stanislava

Norėčiau sužinoti ar galioja lengvatos automobiliui su invalidumo kortele pvz žaliojoje zonoje jeigu nėra pažymėtų invalidams skirtų vietų. Ačiū

n

o hoholai dar pasideda ant lango kažkokią kortelę,tipo karo invalidas

Jo

Daugelis komentatorių nežino , kas yra neįgaliojo ženklas ir kas yra neįgaliojo stovėjimo kortelė , kuri turi numerį ir būtent šita kortelė dedama matomoje vietoje parkuojant automobilį. Kontroliuojant automobilių stovėjimą būtent pagal kortelės numerį turėtų būti sprendžiama ar teisėtai automobilis stovi , nebūtinai tik neįgaliųjų vietoje. Tačiau kontrolės praktiškai nėra dėl to prie prekybos centrų neįgaliųjų vietose stovi daug automobilių neteisėtai, su kažkokiais neįgaliųjų ženklais be jokio numerio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS