Neringos valdžią piktina Vyriausybės planai dėl Kuršių nerijos | Diena.lt

NERINGOS VALDŽIĄ PIKTINA VYRIAUSYBĖS PLANAI DĖL KURŠIŲ NERIJOS

  • 2

Neringos valdžią piktina Vyriausybės svarstymai atsisakyti planų suderinti teritorijų planavimo dokumentus Kuršių nerijoje, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Aplinkos ministerija parengė nutarimo projektą, kuriame siūloma Vyriausybei nutraukti Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano pakeitimo procedūras, jei iki spalio 16 dienos nebus gauta atitinkamų institucijų pritarimo.

Jeigu ministrų kabinetas sutiktų su tokiu pasiūlymu, liktų galioti dar 2012-aisiais patvirtintas planas.

„Absurdas. Jei procedūros bus nutrauktos, Neringos savivaldybė  kreipsis į prokuratūrą dėl valstybės lėšų iššvaistymo (...). Žinote, kuo tai gresia? Teks griauti namus Neringoje, iš valstybės ir savivaldybės biudžetų mokėti didžiules kompensacijas. Tuomet pamirškime apie naujus dviračių takus, viešuosius tualetus ir kita“, - Aplinkos ministerijos sumanymą „Lietuvos žinioms" komentavo Neringos meras Darius Jasaitis.

Dokumentų kol kas nepavyksta suderinti tarp Valstybės saugomų teritorijų tarnybos ir Kultūros paveldo departamento.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Genys

Kas nesilaikant įstatymų buvo pastatyta, reikia griauti ir taškas.

Geltonas

KPD ir VSTT stagnantų ir bailių gaujos padarys viską, kad mokėsčių mokėtojams užkrauti nepakeliamą naštą. Visą tai įvardins kaip aplinkos ir kultūros apsauga, tik nežinia nuo ko jie tas vertybes saugo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS