Nuo Menų zonos skauda galvas | Diena.lt

NUO MENŲ ZONOS SKAUDA GALVAS

Senamiestyje veikianti Menų zona kai kuriems miesto širdyje gyvenantiems klaipėdiečiams jau tapo prakeiksmo sinonimu. Žmonės kviečia policiją, skundžia alternatyviojo meno kūrėjus ir savivaldybės valdininkams. Gyventojai nepatenkinti vėlyvu metu sklindančiu triukšmu.

Baudų nesibaimina

"Mano žiniomis, Telšiuose kultūros sostinės metai praturtino miestą, vyko ne tik renginiai, bet buvo pastatyta ir miesto puošmenų. Gyvenu Klaipėdos senamiestyje ir savo kailiu patyriau, ką reiškia gyventi Klaipėdoje – kultūros sostinėje. Šeštadienį po vidurnakčio nebeapsikenčiau ir išėjau pažiūrėti, kodėl toks triukšmas sklinda iš "Menų zonos". Pamačiau policininkus. Pakalbinau juos ir pareigūnai neslėpė, kad tą vakarą juos žmonės kvietė antrą kartą. Uniformuotieji tikino, kad nieko negali padaryti, esą jie užfiksuoja triukšmo faktą, skambina renginio vadovui. Pasak pareigūnų, tas vadovas pripažino, kad jam geriau sumokėti 300 eurų baudą, bet nestabdyti renginio", – apie savo gyvenimą šios zonos kaimynystėje pasakojo senamiesčio gyventoja.

Panašu, kad alternatyvaus meno forpostu tapusi vieta piktina ne tik šią moterį.

Gyventojai jau skundėsi ne tik policijai, bet ir savivaldybės Kultūros skyriaus valdininkams.

Patarė rašyti skundus

Gegužės viduryje vieną pavakarę po senamiestį grupę prancūzų turistų vedžiojusi gidė negalėjo su svečiais susikalbėti.

Pamačiusi, kad kurtinančios muzikos klausosi gal aštuoni žmonės, ji priėjo prie didžėjaus ir ilgokai bandė jį įkalbėti patylinti muziką.

Gidės monologas nesulaukė atsako, ji numojo ranka ir nusivedė sutrikusius prancūzus tolyn.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vadovas Narūnas Lendraitis patikino, kad renginiai šioje zonoje vyksta tik savaitgaliais ir vyks iki vėlyvo rudens.

Prieš bene tris savaites jam skambino viena gyventoja, panašių nusiskundimų sulaukė ir viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" darbuotojai.

Valdininkas patarė skųstis Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams, jie turi galios bausti ramybės drumstėjus.

Įsakymas gali sutramdyti

Savivaldybės leidimas suteikia teisę renginių organizatoriams kurti menus garsiai iki vidurnakčio.

"Kai saviraiškos laisvė pradeda riboti kitų žmonių teises, reikia imtis priemonių. Gali būti, kad savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu leidimą triukšmauti pakeisime. Reikia tik, kad gyventojai kreiptųsi", – kalbėjo N.Lendraitis.

Praėjusią savaitę Kultūros skyriaus vadovas kalbėjosi su organizatoriumi Dariumi Vaičekausku ne tik apie triukšmą, bet ir turinio dalykus.

Valdininkas prašė atkreipti dėmesį ir kontroliuoti nepilnamečių patekimą į kai kuriuos renginius. Jis pažadėjo reaguoti į pastabas.

Pasak N.Lendraičio, kai buvo svarstomas šis projektas, tikėtasi pačių geriausių rezultatų.

"Apmaudu, kad keli atvejai tampa šaukštu deguto. Pats mačiau gal tris projektus šioje zonoje: pankų festivalį, bardų vakarą ir dar kažką. Man ten kuriama nuotaika ir atmosfera visai patiko. Bet jei yra pažeidžiamos kaimynystėje gyvenančių žmonių teisės į ramybę, nekreipti dėmesio nevalia. Dar kartą pasikalbėsiu su D.Vaičekausku", – įsitikinęs savivaldybės darbuotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

reikia

Reikia ne prašymus rašyti , o kreiptis tiesiai į teismą. Negi gyventojai turi raštu prašyti , kad būtų laikomasi LR įstatymų ? Koks "protuolis" išdavė leidimą daryti tokį gėdingą bardaką vidury miesto? Už šios "kultūros" akcijos aiškiai kyšo korupcijos ausys. Straipsnio nuotraukoje suvaidintas gražus vaizdelis , o iš tikrųjų ten vykdavo purvini reikalai su vėmimais, šlapinimais pakampėse , riksmais , girtų mergelių žviegimais, jau nekalbant apie sveikatai kenksmingus "bumčikų" decibelus.. Kaip paaiškinti naktį miegoti norintiems mažiems vaikams, kad tai ne velnių puota , o " kultūros" renginiai ... Taigi, ne prašyti reikia, o teisti tuos, kurie dėl savo pilnos kišenės kėsinasi į daugelio žmonių sveikatą.

gudručiai

siūlo kraustytis iš senamiesčio, o tai kas ten liks? didelė tuščia zona? tai gal tegu "organizatoriai" išmoksta kokybiškus kultūros renginius daryti, kad ir gyventojams, ir užsienio turistams, ir jaunimui patiktų. o dabar malkų priskaldo ir išvažinėja į užmiesčio tylos zonas.

Tiems kurie siūlo man kraustytis kitur

Tai jūs nusipirkite iš manęs butą, jei blauzdos nepersilpnos. Pažiūrėsim kas yra kas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS