Nuo pat V. Grubliausko jaunystės – lemtingi posūkiai | Diena.lt

NUO PAT V. GRUBLIAUSKO JAUNYSTĖS – LEMTINGI POSŪKIAI

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje įvyko naujosios programos „Aš ir kitas mano Aš“ susitikimas, pirmuoju svečiu tapo visiems uostamiestyje žinomas asmuo, politikas, muzikantas Vytautas Grubliauskas.

Svajojo tapti vairuotoju

Pokalbį vedė bibliotekos edukatorė Mingailė Baltramiejūnė. Kuo šiuo metu buvęs Klaipėdos meras gyvena? Apie ką svajojo vaikystėje ir kokią mato savo ateitį? Tai jis atskleidė susirinkusiems smalsuoliams.

V. Grubliauskas neslėpė, kad nuo pat vaikystės biblioteka jam buvo ypatinga vieta.

„Biblioteka visada buvo šalia manęs, o aš beveik visada buvau bibliotekoje. Aš iš esmės joje užaugau, mano mama buvo bibliotekininkė ir mane, tada dar darželinuką, leisdavo į dabartinę Ievos Simonaitytės biblioteką“, – sakė politikas.

Iki pat vienuoliktos klasės pirmo trimestro jis svajojo sekti tėvo pėdomis ir tapti vairuotoju.

Tačiau įvykiai pakrypo kita linkme, kai jam, būnant vienuoliktoku, į mokyklą praktiką atlikti atvyko dabar žinomas Lietuvos estrados grandas Simonas Donskovas. Būtent jis pastūmėjo Vytautą siekti kitokių tikslų.

Aš jau esu senjoras ir tuo labai džiaugiuosi.

„Gyvenime atsitiktinumų nebūna. Bet būna situacijų, kurių tuo metu nesugebi suvokti, o tiesiog priimi kaip atsitiktinumą. Bet aš laikausi požiūrio, kad jeigu tu sutikai kažkokį žmogų savo gyvenime, reiškia, ir tam žmogui buvo lemta tave sutikti. Simonas buvo vienas kertinių asmenų mano karjeroje“, – tikino V. Grubliauskas.

Prilygo kelionei į Marsą

Dar būdamas aštuntoku būsimasis meras mokėsi groti trimitu, su kuriuo nesiskiria ir dabar.

V. Grubliauskas pasakojo, kad kelis kartus jam yra tekę groti net oro uostuose, kadangi pereinant patikros punktą oro uosto darbuotojai nepatikliai žiūrėdavo ir klausdavo, ar tai tikrai tik instrumentas, tad prašydavo juo pagroti.

Ketvirtadienį vykusiame renginyje politikas taip pat buvo prašomas pagroti trimitu.

Renginiui baigiantis į sceną buvo pakviestas šiemet 60-metį švenčiantis berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“. Jų dainoms V. Grubliauskas irgi pritarė trimitu.

1980-aisiais, paskutiniais politiko studijų metais, buvo išleista plokštelė „Diksilendai“, kurią V. Grubliauskas su grupe vyko įrašyti į Vilnių.

„Tai buvo pirmoji mūsų plokštelė. Tuo metu tai atrodė pasaulio viršūnė. Diksilendams įsiamžinti plokštelėje, važiuoti į plokštelių studiją Vilniuje įrašinėti atrodė kažkas tokio neįtikėtino, kaip dabar išvykti į Marsą ar Mėnulį. Tai buvo unikali patirtis“, – pasakojo muzikantas.

V. Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ant scenos – su šeima

V. Grubliauskas prasitarė, kad kartu su šeima, kurioje irgi netrūksta talentingų muzikantų, ruošiasi dalyvauti projekte ir kartu lipti ant scenos.

Šiuo metu politikas yra, kaip pats sakė, pensininkas ir Klaipėdos tarybos narys.

„Sodra“ dar prieš pusantrų metų pasakė, kad aš jau esu senjoras, ir tuo labai džiaugiuosi. Sakyčiau, su „Sodra“ mano santykiai yra patys maloniausi. Esu senjoras, pensininkas, lietuviškai tariant, ir šiuo metu esu tarybos narys. Tai mano du pagrindiniai veiklos planai, kartkartėmis kuo toliau, tuo šiek tiek dažniau sugrįžtu ir į sceną“, – sakė buvęs uostamiesčio meras.

Renginiui pasibaigus, edukatorė M. Baltramiejūnė padėkojo V. Grubliauskui ir įteikė simbolinę dovaną – Laimės paukštę.

Kitas susitikimas, kurio svečias kol kas neatskleidžiamas, įvyks spalio 5-ąją.

GALERIJA

  • V. Grubliauskas.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Praeivis

kiek skausmo atneše budamas meru, muzika nenuplaus zmoniu skausmo

Buvau.

Neelabai įdomu. Na pristatė ta Gintarėlį (įdomu kodėl nė karto stipriau nepopuliarino kol buvo valdžioj?) Pagrojo trūba. Pakalbėjo...(Tarp kitko, Kongo mikrofonas buvo netikęs. Beveik nesigirdėjo) Pasijutau kaip prastame projekte pinigams imt. Na tokiame kai prisivilioja o paskui būni tik nebyliu nereikšmingu vienetu. Jokių diskusijų. Jokių klausimųžatsakymų..Geriau į spektaklį ar kiną nueit kaip tokioj prėskybėj laiką gaišt. ///Vaikai šaunuoliai. Nemaniau kad dar kažkas eina į chora dainuot ir neblogai padainuoja..

Kaip visada

"Puiki" koncerinė apranga. Pavyzdys jaunimui, renginiui... Vis gi bibliotekoje koncertuoja, ne mugėje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS