Nuo tyrimo sustabdė senatis | Diena.lt

NUO TYRIMO SUSTABDĖ SENATIS

Uostamiesčio Etikos komisijos nariai sprendė, ar pradėti tyrimą dėl tarybos nario Artūro Šulco. Politiką skundė buvusi jo kolegė Ligita Girskienė. Tyrimo nuspręsta nesiimti, nes buvusiai tarybos narei įtarimų sukėlę A.Šulco veiksmai buvo atlikti daugiau nei prieš metus.

Į Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisiją, prašydama atlikti tyrimą, kreipėsi buvusi tarybos narė L.Girskienė.

Jai užkliuvo vicemero A.Šulco veiksmai. Sudvejota, ar politikas nepažeidė Lietuvos Respublikos politikų elgesio kodekso nuostatų.

L.Girskienė komisijos prašė atlikti tyrimą dėl A.Šulco viešųjų ir privačių interesų derinimo bei Valstybės politikų etikos kodekso nuostatų laikymosi.

Tyrimo metu prašyta išsiaiškinti, ar vicemeras A.Šulcas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų valstybinėje tarnyboje derinimo įstatymo, kai, būdamas įmonės „Klaipėdos vanduo“ stebėtojų tarybos pirmininku, priėmė 600 eurų piniginę paramą rinkimų kampanijai iš minėtos įmonės vadovo Leono Makūno.

Buvusi politikė taip pat dėstė, kad A.Šulcas yra priėmęs ir 1 tūkst. eurų piniginę paramą iš savo bendrapartietės Vaidos Žvikienės, kuri yra įmonių grupės „Mano būstas“ Klaipėdos regiono vadovė, o vicemeras koordinuoja miesto komunalinio ūkio sritį, atliekų tvarkymo sritį.

Posėdžio metu įvertinti ir viešai prieinami duomenys, kur nurodyta, kaip vicemeras deklaravo gautas lėšas.

Etikos komisijos pirmininkės Aldonos Staponkienės teigimu, A.Šulcas iš L.Makūno lėšas priėmė 2016 m. balandžio 28 d., o iš V.Žvikienės – 2016 m. liepos 4 d.

A.Staponkienė taip pat pastebėjo, kad Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekse numatoma, jog komisija tiria galimus pažeidimus, jeigu nuo jų padarymo praėjo ne daugiau kaip vieneri metai. Tokia pati nuostata yra perkelta ir į uostamiesčio Etikos komisijos nuostatus.

„Pagal oficialią deklaraciją, L.Makūno suteikta parama yra praėjusių metų balandžio mėnesį, o V.Žvikienės – liepos 4 d. L.Girskienės prašymas rašytas šių metų liepos 18 d., o savivaldybėje gautas liepos 21 d.“, – apibendrino pirmininkė.

Įvertinę tai, jog nuo to laiko, kai abu kartus vicemeras gavo paramą, jau praėjo daugiau nei metai ir yra suėjusi svarstymo senatis, komisijos nariai nusprendė, kad tyrimo nepradės.

GALERIJA

  • Artūras Šulcas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Eikit tik jūs

su ta apsimy..sia Girkiene.Atrado pavyzdi.Tegu ana tik plaukia sau ir tyli.Savanaude nelaiminga

O

O kiek sulcai uzdirba iš minijos 129 uz narkotiku prekybos leidimus ????

Zenonas Priekuliškis

Gerai, kad nors paviešino informaciją, tai ne mažiau už nuobaudą. Ši Staponkienė neturi teisės būti pirmininke, tai yra pastovus pažeidinėjimas, jos primti sprendimai neturėtų galios. Štai kur emė. Tai sena sovietinė aukšta milicijos pareigūnė, korumpuotos sistemos atstovė. Kada baigsite mus mulkinti. Šaunuolė Girskienė, kad ir pavėluotai, bet moraliniam aspektui, pats tas. A.Šulcą būtina grąžinti suvalkijai, jam čia ne vieta. Ne duok Dieve dar toks grįžtų dirbti į spaudą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS