Kiek pabėgėlių priims Klaipėda? | Diena.lt

KIEK PABĖGĖLIŲ PRIIMS KLAIPĖDA?

Tuo metu, kai Lietuvos valdžia mini konkrečius skaičius pabėgėlių, kuriuos priglaus mūsų valstybė, uostamiesčio savivaldybės administracijos darbuotojai neturi jokių žinių, kaip reikės pasielgti su atvyksiančiais imigrantais.

Tuo metu, kai Lietuvos valdžia mini konkrečius skaičius pabėgėlių, kuriuos priglaus mūsų valstybė, uostamiesčio savivaldybės administracijos darbuotojai neturi jokių žinių, kaip reikės pasielgti su atvyksiančiais imigrantais.

Akivaizdu, kad mūsų šalyje prieglaudą gaus per tūkstantį kitataučių. Skaičiai tik didėja, tačiau kol kas neaišku, kur šie kitos kultūros žmonės bus apgyvendinti.

Tokių žinių dar neturi ir Klaipėdos savivaldybės valdininkai.

Uostamiesčio savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė teigė, jog savivaldybė kol kas iš Vyriausybės jokios informacijos negavo. Anot direktorės, dar nėra aišku, kokiu principu pabėgėliai būtų skirstomi.

"Kai žinosime, kiek žmonių atvyks, tada ir spręsime. Kol kas negaliu pasakyti, ar turėtume kur šiuos žmones įkurdinti. Reikia turėti kažkokių nurodymų, kokia tvarka jie bus apgyvendinami, kas už tai mokės. Turėtų būti skiriamas kažkoks krepšelis kiekvienam iš jų. Nuo to labai daug kas priklausys", – teigė A.Daujotienė.

Pasak departamento direktorės, šiuo metu reikia laukti informacijos. A.Daujotienė atviravo turinti ne daugiau žinių nei bet kuris kitas Lietuvos žmogus, žiūrintis televizijos laidas ar gaunantis informaciją kitais būdais.

Visiems gyvenamiesiems plotams yra tam tikros eilės: tiek bendrabučiams, tiek savivaldybės ar socialiniams būstams.

"Kai bus konkreti valstybinė politika šiuo klausimu, tada ir pamatysime. Gal bus skirti pinigai specialiai būstams pirkti. Nemanau, kad mūsų žmonėms, laukiantiems būstų šiose eilėse, reikės užleisti savo vietą svetimšaliams. Tikiu, kad bus priimtas kitas sprendimas, nei aprūpinti pabėgėlius mūsų žmonių sąskaita", – svarstė valdininkė.

Lietuvoje yra nemažai gyvenviečių, kur dėl emigracijos bei darbo vietų stokos gyventojų skaičius yra labai sumažėjęs, todėl yra nemažai laisvų būstų.

Tačiau priimdama pabėgėlius valstybė spręs ne tik jų apgyvendinimo problemą, bet ir jų integravimo į mūsų visuomenę klausimus. Todėl abejotina, ar svetimšaliai bus apgyvendinami atokiose, mažai tam reikalingų specialistų turinčiose vietovėse.

Kol kas vietos savivaldos darbuotojai gyvena laukimu ir tiki, kad Vyriausybės sprendimai šiuo klausimu bus išmintingi ir įvykdomi.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

jureivis

tu mustafa juodasikni,ar su liezuviu nusisikes nusiplovei uzpakali,ar uzteks jegos duot lietuvem i kaili,ziurekit patys negaukit juodasiknei,priviso ce jusu kaip blusu,reiks trucit,ir saudyt pradet,abrezaniji pediki

jureivis

ne rimtai jus lietuvei ar antieik esat buki,ar akli,juk musu nekas neklause,kaip gribauskaite su butkeviciu nuspres taip ir bus,ir dar jiems krepselius suruosim,ir savo busta uzleisim,juk sumane pensijas sumazint sumazino,o grazinti nenori,sumane priymti tris simtus,daba jau virs tukstancio,o kas jos tures islaikyti,ar ne mes mokesciu moketojai? ne kad savo benamems padetu,ir skurstanciom seimom,ne kaskokiu musulmonu cia bereikia,jo lietuvei bailei,lenkai,latvei,estai serbai drasesni,nors mitingus suarganizavo,o lietuvei bijo issakyti savo nuomone

Jule

geriau ziurekit Lieuvos zmones ,kad visi likusieji neisbeginetu.Kaip juda socialiniu butu eiles Jus puikiai zinote-jos isvis nejuda i prieki,kiek zmoniu Klaipedoje ju laukia net po 20 metu.Zmones su negalia nuomuojasi butus o cia pabegeliai......ir tikrai ne visi del karo o del geresnio gyvenimo nedirbant.Mums ir patiem savu ......uztenka.Ar isivaizduojate kas bus kai jie cia apsigyvens, nenori Ju Lietuvos zmones!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS