Pajūrio pagrindinės mokyklos stadiono rekonstrukcija – dar apmirusi | Diena.lt

PAJŪRIO PAGRINDINĖS MOKYKLOS STADIONO REKONSTRUKCIJA – DAR APMIRUSI

Pajūrio pagrindinės mokyklos stadiono rekonstrukcija kol kas kybo ore. Laukiama, kol miesto savivaldybė šiai erdvei nupirks dirbtinę dangą. Tikimasi, kad tai pavyks padaryti artimiausiu metu.

Miestiečiai sunerimo

Sustojęs Pajūrio pagrindinės mokyklos stadiono atnaujinimas užkliuvo aplinkiniams gyventojams.

Netoli įstaigos gyvenanti klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad prieš metus aikštėje darbai vyko sparčiai.

"Statybininkai plušėjo ir dienomis, ir naktimis. Darbai vijo darbus. Buvo tiesiamas drenažas, remontuojami takai, tveriama tvora. Tačiau praėjusių metų vėlyvą rudenį viskas sustojo. Maniau, kad pavasarį darbai vėl pajudės, bet viskas apmirę iki šiol. Jau maždaug pusę metų", – tikino moteris.

Klaipėdietė prisiminė, kad prieš remontą Pajūrio pagrindinės mokyklos stadione aktyviai sportavo, mankštindavosi mokiniai. Jie ateidavo ir iš vienos, ir iš kitos greta esančių įstaigų.

"Dabar stovi tvora, nei vaikų, nei statybininkų. Įdomu, kas čia nutiko", – domėjosi klaipėdietė.

Negali tęsti darbų

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, procesas Pajūrio pagrindinės mokyklos stadione įstrigo, nes niekaip nepavyksta nupirkti dirbtinės dangos. Kol pastarosios nėra, rangovas negali tęsti darbų.

"Dirbtinę stadiono dangą įsigijome ne per darbus vykdantį rangovą, o tiesiai iš gamintojų. Konkursas įstrigo – sulaukėme apskundimų ir viskas pasivėlino. Rangovas, kiek galėjo, tiek darbų padarė praėjusiais metais, o dabar visi laukiame", – teigė vedėjas.

Klaipėdos savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Vaiva Varnaitė informavo, kad dirbtinės dangos įsigijimo konkursas artėja pabaigos link.

Jau atplėšti vokai su dalyvių pateiktais pasiūlymais. Prasidėjo pastarųjų vertinimo procedūra.

"Tai antras konkursas, kurio metu bandome nupirkti dirbtinę dangą stadionui. Tikimės, kad jis bus sėkmingas. Pirmą konkursą turėjome nutraukti. Sulaukėme pretenzijų, apskundimų ir viskas užsivilkino", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Vaizdas visiškai pasikeis

Anot V.Varnaitės, darbai Pajūrio pagrindinės mokyklos stadione pradėti praėjusių metų pradžioje. Jie vyko iki vėlyvo rudens, kol leido oro sąlygos.

"Darbai startuos iškart, kai išrinksime dirbtinės dangos tiekėją. Ją klos jau anksčiau darbus vykdęs rangovas. Tiesa, dar reikia baigti įrengti pagrindus. Šaltuoju metų laiku dirbtinės dangos ir taip nebūtume galėję kloti. Viskas turi susistovėti", – aiškino vyriausioji specialistė.

Pajūrio pagrindinės mokyklos stadiono atnaujinimo darbus, kurie atsieis 294 tūkst. eurų, atlieka įmonė "Kvėdarsta". Papildomai kainuos dirbtinė danga.

Ši sporto aikštė bus aptverta, įrengtas drenažas, apšvietimas, lengvosios atletikos sektorius, kamuolių gaudyklės, atnaujinti bėgimo takai, įkurdinti pagrindai dirbtinei dangai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mb

a ta dirbtine danga tiesiai ant tos ciupos zvyro des?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS